Illija Đoković objašnjava čudnu završnicu u četvrtfinalu KRK

Autor: Pavle Knežević
petak 15.02.2019.
19:23
Izvor: Sportske.net

Šta je bila ideja iza, kako kaže, "najsmešnijeg poteza turnira"

KSS
KSS

Povezane vesti

Bio je Borac blizu iznenađenja u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, ali na kraju nije uspeo da savlada favorizovanu Megu Bemax, iako je imao dobre prilike.

Čačani su imali 18 sekundi za poslednji napad, gubili su tri razlike, ali je u devetoj sekundi Ilija Đoković iz trka, preko ruke uputio neizgrađeni šut i promašio, čime je Megi predao posed i kontrolu nad krajem utakmice. Plejmejker je posle objasnio šta se dešavalo.

"Mokoka me uhvatio za dres, video sam Jevtu, sudiju (Vladimira) Jevtovića da gleda, očekivao sam da će svirati faul, klupa je vikala faul...a ispao je najsmešniji potez kupa", priznaje Đoković.

No, ne treba uopšte Đoković da krivi sebe, nije to nikako rešilo duel koji je Mega dobila 73:69, pošto je Borac vodio od početka, skoro do samog kraja, često i ubedljivo.

"Šta reći? Drugu godinu za redom Borac gubi na Kupu u neizvesnoj završnici. Mogu samo da čestitam Megi na fer i korektnoj igri i odličnoj borbi. Nama je ponestala koncentracija u poslednjih sedam-osam minuta, što je Mega uspela da iskoristi i da preokrene. Želim im sreću u nastavku kupa", rekao je Đoković.

Trener Borca Jovica Arsić slično razmišlja.

"Ne mogu da budem zadovoljan kad je krajnji rezultat kakav jeste. Mi smo igrali uglavnom dobru odbranu, ali to nije dovoljno protiv ovakvog sastava. Kada pravite greške kakve smo pravili, onda se nervoza uvukla u ekipu, koja nije toliko igrački iskusna uprkos godinama i ne može da rutinski privodi utakmice kraju.

Pala je koncentracija u poslednjoj četvrtini, odbrana je bila loša, dali su mnogo lakih poena iz reketa, što im je omogućilo da postignu mnogo lakih šuteva i na kraju su zasluženo slavili
", rekao je Arsić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke