Iljasova se vratio u Fili

Autor: Boban Filipović
četvrtak 01.03.2018.
18:44
Izvor: Sportske.net

Iskusni košarkaš će ponovo igrati za Sikserse.

Beta/AP Photo/Emrah Gurel
Beta/AP Photo/Emrah Gurel

Povezane vesti

Iz Filadelfije stiže potvrda da je postignut dogovor sa Ersanom Iljasovom.

Iljasova je veći deo regularnog dela prošle sezone proveo u 76ersima, stigao je na početku iste iz Oklahome, prosečno beležio blizu 15 poena po meču, što je njegov najbolji skor od kad je stigao u NBA. Na 12 od ukupno 46 odigranih utakmica ubacivao preko 20 poena, na meču protiv Memfisa je uhvatio 17 lopti pod koševima, što je njegov rekord karijere kada su skokovi u pitanju. Taj rekord nije i jedini, pogodio je preko 100 trojki u dresu Siksersa.

Potom se preselio u Atlantu u trejdu u koji su ubačeni Brazilac Tijago Spliter (nedavno objavio kraj karijere) i centar Zvezde Matijas Lesor, odnosno prava na njega. Nastavio je da sipa, sezonu završio sa 142 ubačene trojek, sa Hoksima je igrao prvu rundu plej-ofa, ali kako njima ove godine ne cvetaju ruže i najslabiji su tim na Istoku, iskoristio je priliku da se vrati u Fili, koji ove sezone izgleda najbolje još od ere Alana Ajversona.

30-godišnji turski reprezentativac tatarskog porekla je u NBA ligi već 11 godna, prvih sedam proveo je u Milvokiju koji ga je i pokupio sa drafta 2005. godine, a osim gorepomenutih franšiza igrao je još za Detroit Pistonse i Orlando Mendžik.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke