Igrači Asvela pred Zvezdu bili na različitim krajevima sveta - Treninzi sa juniorima, pa duel u Areni!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 14.11.2019.
16:56
Izvor: Sportske.net

Nesvakidašnja situacija zadesila je francuskog Evroligaša.

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde sutra u "Štark Areni" dočekuju ekipu Asvela, jedno od najprijatnijih iznenađenja u Evroligi ove sezone.

Ekipa Zvezdana Mitrovića je upisala četiri trijumfa u prvih sedam kola, slavili su u minulom kod kuće protiv aktuelnog prvaka Evrope, moskovskog CSKA.

Sada u okviru osmog kola idu na megdan Zvezdi, koja nije uspela da savlada madridski Real pred svojom publikom.

"Žurnal" je stupio u kontakt sa doskorašnjim selektorom Crne Gore, samo da bi došli do neverovatnog otkrića.

Naime, francuski košarkaši koji nastupaju za ekipu iz Vilerbana su zajedno sa Dejvidom Lajtijem nakon utakmice sa "Armejcima" otputovali u SAD na podizanje dresa Tonija Parkera na svodove dvorane San Antonio Sparsa.

Mitrović je potom dao slobodan vikend ostatku ekipu, pa je sa petoricom stranaca i juniorima trenirao u ponedeljak i utorak.

Tek su se svi prvotimci sastali danas, u Beogradu.

"Ekipa Asvela će se kompletirati u Beogradu i ponovo biti zajedno. Prošlog petka smo pobedili CSKA u Vilerbanu i francuski igrači, plus Amerikanac Lajti koji je u Asvelu već četiri godine, su potom otputovali u San Antonio na podizanje dresa našeg predsednika Tonija Parkera među besmrtnike Mamuza.

Ostatku ekipe sam dao slobodno u subotu i nedelju, u pitanju su petorica stranih igrača, a u ponedeljak i utorak smo trenirali. Priključio sam ekipi petoricu juniora da možemo da radimo
", izjavio je Zvezdan Mitrović za "Žurnal".

On je istakao i da se za tu situaciju znalo još u junu, kao i da u Francuskoj sasvim normalno gledaju na pomenuta dešavanja.

Dodao je i da Asvel nema rezultatski imperativ u Evroligi, kao i da je prva sezona u elitnom takmičenju predviđena za "učenje i adaptiranje na evropski košarkaški džet set".

Ističe i da Asvel ima manji budžet nego minule sezone, oko 11 miliona evra, od kojih je tri miliona predviđeno za igrače, te da daje i šansu mladim igračima poput 17-godišnjeg plejmejkera Metjua Strazela.

Prokomentarisao je i narednog rivala, ekipu Crvene zvezde.

"Gledao sam svaki meč Zvezde u Evroligi, ali i u ABA. Ne vidim razlog za tenziju. Crveno-beli su protiv Panatinaikosa izgubili na jednu loptu, od Makabija u produžetku, bili su nadmoćni protiv Fenerbahčea i Himkija, Izgubili su kući od Barselone. Sigurno su dva poraza neočekivana na Jadranu, ali Zvezda ima kvalitet za osvajanje ABA prstena.

Ekipa je odlična, dobro igra, ambicije su velike. Lorenco Braun je uhvatio ritam u oba pravca, Bili Beron, veoma važan igrač za Crvenu zvezdu se vratio na pravi način
", izjavio je Mitrović.

Duel ove dve ekipe zakazan je za petak od 19h u beogradskoj "Štark Areni".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke