Igra rokenrol bivša Jugoslavija, Dončić, Vučević, Jokić, ne zna se ko je bolji, rekordi padali kao od šale!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 29.12.2018.
09:38
Izvor: Sportske.net

Nema leka za Nikolu Jokića, Luka Dončić sipao trojke, Vučević u istoriji pošto je rasturio lidera! Bobi starter u gradskom derbiju...

twitter
twitter

Povezane vesti

Lejkersi bez Lebrona, posao olakšan Klipersima iako su se komšije sjajno borile, "Svit Lu" je bio prevaga. Sjajni Lu Vilijams je uništio gradskog rivala, ubacio je 36 poena, od toga 22 u nizu pa su Klipsi slavili. Oni su držali Lejkerse bez koša iz igre više od šest minuta i tako stigli do +15 što je i odlučilo.

Bobi starter u gradskom derbiju, po 4 poena i skoka, Teo samo posmatrač.

Denver se osvetio San Antoniju za poraz od pre nekoliko dana, Džamal Marej je, iako povređen ubacio 31 poen Sparsima, Jokić pokazao da je Popovićev lek iz Teksasa za jednokratnu upotrebu. Srbin je uz 21 poen, imao po 9 skokova i asistencija uz sjajan šut. Napravio je šest grešaka, njegov tim je igrao loše u finišu, ali je Monte Moris pogodio dva bacanja, i nekako su se održali.

Kod San Antonija Oldridž 24 poena i 7 skokova, DeRozan 15, odbrasna Denvera je bolje funkcionisala, a pomoglo je što su Sparsi promašili devet bacanja.

Oklahoma je bila preveliki zalogaj za Sanse, Vestbruk je brojao u pustinji do 40, imao je 12 skokova i 8 asistencija, na drugoj strani Devin Buker 25 poena, 10 asistencija, 7 skokova. Ipak, i pored toga što se tim Igora Kokoškova držao tri četvrtine, na kraju nije bilo dileme, vodili su sa tri razlike, onda su Vestbruk i Šreder preuzeli glavnu reč, Nemac je 14 od 20 poena postigao u poslednjem periodu, pa je priča bila brzo gotova.

Iznenađenje u Minesoti gde su Houksi stigli do desete pobede u sezoni, nakon produžetka. "Vukovima" nije pomogao ni Tauns sa 31 poenom i 19 skokova. Sjajni Džon Kolins koji je otkrovenje u Atlanti je ubacio 21 poen, imao 10 skokova, Kent Bazmor dodao 23 poena. Čudan meč, Atlanta je izgubila veliku prednost, napravila 24 greške, ali ipak smogla snage da u produžetku trojkama Uertea i Janga prelomi meč. Dvejn Dedmon je sa bacanja stavio tačku pred razočaranom publikom u Mineapolisu.

Majami je lako savladao Klivlend, Džastis Vinslou je ubacio 24 poena, imao 11 skokova i 7 asistencija, koristi sjajno priliku pošto je Dragić povređen. Inače, ovo je 15. pobeda u nizu za Majami protiv Kavsa kod kuće, a poslednji put tim iz Ohaja je slavio na Floridi još u prvom Džejmsovom mandatu, 2010. kada su Lebron i Šakil O'Nil bili starteri za Klivlend.

Poslednju put bez Lebrona, Klivlend je Majami dobio na početku veka, krajem 2001. godine.

Entoni Dejvis je srušio Dalas sa 48 poena, 17 skokova, jednostavno nije bilo rešenja za "Obrvu", iako je Luka Dončić ubacio 34 poena, sasuo sedam trojki u Nju Orleansu. U drugom poluvremenu Mavsi su izgubili prednost u nastavku, Pelikansi su ih spustili na 46 poena i 40% šuta, to je bio ključ preokreta, dominacija u reketu gde je domaćin ubacio 70 poena. Dalas je imao šansu za pobedu, Smit Džunior je promašio trojku, a onda u poslednje četiri sekunde Teksašani nisu uspeli ni da šutnu na koš u poslednjem napadu.

Inače Luka Dončić je postao najmlađi igrač u istoriji NBA koji je ubacio sedam trojki na jednom meču!

Šarlot je tukao Bruklin, 14 poena, 10 skokova, 4 blokade Kodija Zelera, Kemba je ubacio 29 poena, sedam trojki, Bruklin je stao na 87 poena, mizernom šutu, iako je D'Anđelo Rasel ubacio 33 koša, ostali su bili negledljivi, više niko od startera nije bio dvocifren.

Čikago je tukao Vašington i pored 34 poena Bredlija Bila, deseti trijumf za Bulse, Vendel Karter Džuniorr je uz 17 poena, imao 13 skokova i 3 blokade, Zak Lavin se vratio u petorku, ubacio 24 poena, 11 u nizu u drugom poluvremenu. Izgleda da promena trenera daje rezultate, Čikago je dobio tri od poslednja četiri meča i ima skor 5-7 od kada je početkom decembra, Džim Bojlen zamenio Freda Hoiberga. Vizardsi su bili bez Džona Vola, nastavlja se hod po mukama ovog tima, izgubili su 9 od poslednjih 11 utakmica, počinje da liči na propalu sezonu.

Veliko iznenađenje u Orlandu, Medžik je razbio lidera, Nikola Vučević je ubacio 30 poena, imao 20 skokova i 8 asistencija, Medžik je spustio Kanađane na 87 poena, prekinuo seriju od četiri poraza. Crnogorac je postao treći igrač u deceniji, peti u veku i deveti u poslednje 44 godine koji je postigao 30 poena i imao 20 skokova. Ima društvo da se smrzneš, Barkli (tri puta), Kazins (dva puta), Džabar, Džordž Ginis, Dejvid Li, Dankan, Novicki i Aleks Ingliš, svi ovi ljudi su to napravili u poslednjih gotovo 45 godina.

Daren Kolison je sa 19 poena i 7 asistencija vodio Indijanu do lake pobede protiv Detroita. Pejsersi su očekivali teži meč, ali Pistonsi nisu mogli ništa granitnoj odbrani lige koja ih je spustila na 37% šuta. Sabonis je napravio 15. dabl-dabl sezone, nije smetalo ni što je Oladipo dao samo sedam poena, od kada se vratio skor Indijane je 7-2, treći su u ligi, najbolje su odigrali decembar mesec u čitavoj NBA, imaju skor 11-3.

Rezultati:

LA Lejkers - LA Klipers 107:118
Feniks - Oklahoma 102:118
Denver - San Antonio 102:99
Minesota - Atlanta 120:123 pr.
Majami - Klivlend 118:94
Nju Orleans - Dalas 114:112
Šarlot - Bruklin 100:87
Vašington - Čikago 92:101
Orlando - Toronto 116:87
Indijana - Detroit 125:88

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Saturday, 29.12.2018
14:04

Doncic ce zadati domaci svima.Kad bi mu doveli nekog superstara kao Entoni Dejvisa npr.napali bi titulu kakav kiks Divca i Sakramenta.Za laznog Kris Bosa promasiti ovakvog igraca.

avatar
Џими Флојд Хаселбанк
Saturday, 29.12.2018
11:33

Нисам никакав југоносталгичар, нити волим такве приче, ал' погледајте екипе : Дончић-Богдановић-Богдановић-Вучевић-Јокић. Да се кидају са Дрим тимом без проблема.