Igokea se ne šali, stigao još jedan Amerikanac sa NBA iskustvom!

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.11.2017.
15:57
Izvor: Sportske.net, glassrpske.com

U Laktašima ekspresno reagovali posle odlaska fenomenalnog Dorela Rajta.

Screenshot: Youtube.com/DailyBruinSports
Screenshot: Youtube.com/DailyBruinSports

Povezane vesti

Letošnjim dovođenjem Rajta, Igokea je napravila pun pogodak, još samo da se novi košarkaš Bamberga zadržao još malo duže u Laktašima...

Ipak, u Igokei su zadovoljni posle svega, ostvarili su određenu zaradu, a poučeni tim iskustvom, napravili su sličan aranžman sa još jednim američkim košarkašem, Malkolmom Lijem, koji se takođe može pohvaliti da je tokom karijere igrao u NBA ligi.

Ovaj 27-godišnji bek šuter je 2011. draftovan od strane Čikago Bulsa kao 43. pik na draftu, pošto je prethodno tri godine proveo na UCLA univerzitetu.

Bulsi su ga potom trejdovali u Minesotu za prava na Norisa Kola i Nikolu Mirotića. Ali, u prvoj sezoni ugovora sa Minesotom, doživeo je povredu kolena, pa nije sve išlo kako se očekivalo.

Pre tri godine prešao je u Filadelfiju, ali se tu nije dugo zadržao. Naredne godine bio je član Grand Rapidsa, a potom otišao u portorikanski Bruhos de Gvajama.

U prošloj sezoni stekao je prvo evropsko iskustvo, u dresu turskog Trabzonspora, a ove jeseni ćemo ga gledati u dresu Igokee što je potvrdio prvi čovek kluba Igor Dodik, i na Tviteru, ali i u izjavi za ''Glas Srpske''.

''Sa Lijem smo potpisali ugovor do kraja sezone, ali on ima opciju da napusti ekipu ukoliko dobije ozbiljnu ponudu. Ako ne bude bilo posebnih interesovanja, biće sa nama do kraja.

Bitno je da dovodimo ozbiljna pojačanja od kojih će klub imati koristi na terenu i van njega, a situacija je slična Rajtovoj, pa se nadam da ćemo imati određenu finansijsku dobit ukoliko ode tokom sezone'', izjavio je Dodik.

-
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke