Igokea napušta ABA ligu ako...

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.05.2019.
14:56
Izvor: Sportske.net

Predstavnik Bosne i Hercegovine najavio je da će napustiti ABA ligu ukoliko se na Skupštini bude razmatralo učešće kluba sa Kosova.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Košarkaški klub Igokea napustiće regionalnu ligu ukoliko se na predstojećoj Skupštini bude razmatralo učešće Prištine u ABA ligi.

To je u razgovoru za "EuroBlic" izjavio generalni menadžer Igokee i aktuelni predsednik ABA lige Igor Dodik.

"Ovo je moj lični stav i govorim u svoje ime. Znam da postoji neka inicijativa da Priština uđe u takmičenje, međutim, znam i da takva ideja nema podršku klubova. Možda ima i onih koji bi to podržali. Moj stav po tom pitanju je jasan, ukoliko se o tome bude zvanično raspravljalo na Skupštini ABA lige - Igokea će izaći iz takmičenja", rekao je Dodik.

Skupština ABA lige zakazana je za petak, a na sednici će sigurno biti reči o izmenama pravilnika kako bi Olimpijakos mogao da pristupi takmičenju.

"Pitanje Olimpijakosa je jedna od odluka koju bi trebalo da donesemo, odnosno moramo odlučiti o tome da li ćemo menjati propozicije ili ne. Olimpijakos želi da igra u ABA ligi i znam da intenzivno lobiraju kod nekih klubova, a njihov predstavnik će prisustvovati i samoj skupštini. Koliko znam Cedevita, Crvena zvezda, FMP i Mega su bili protiv toga, ali to možda i nije njihov konačan stav", kazao je Dodik.

Ostaje da se vidi kakve će odluke biti donesene, a ne treba zaboraviti da bi na predstojećoj Skupštini trebalo da se razgovara i o svim incidentima u finalnoj seriji i eventualnim sankcijama za čelnike Crvene zvezde mt:s i Budućnosti Voli.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Momcilo Stojanovic
Wednesday, 22.05.2019
13:26

Prva odluka treba da bude zabrana, da dva kluba istog vlasnika ,igraju u istom rangu takmičenja.Nekad iz istog grada nisu mogla da igraju tri pa se Mega iselila iz BG.Sledeća da se anulira odluka kojom su Megi i FMP-u zagarantovana mesta u ABA1, pa oni kada obezbede opstanak igraju revijalne utakmice.Treće vratiti fajnal -for,da bi se izbegla ova sramotna događanja u plej- ofu.