I Srbija Bogdanovića za trku ima! Naši "Kraljevi" blistali, Jokiću ostao neverovatan potez večeri!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 13.11.2019.
08:40
Izvor: Sportske.net

Sjajne partije Bogdanovića i Bjelice, sad Kingsi malo lakše dišu. Denveru nije dovoljno da Jokić bude solidan...

AP Photo/Rich Pedroncelli
AP Photo/Rich Pedroncelli

Povezane vesti

Partija sezone Bogdana Bogdanovića i možda najava boljih igara Sakramenta. Srbin je ubacio 25 poena Portlandu, imao 10 asistencija, ukrao 4 lopte, ovacijama je ispraćen sa terena. Kingsi su na 4-6 i bez vodećeg strelca D'Arona Foksa, ali se pojavio Bogdanović, njegovi poeni, plus odlična odbrana tima su rešili pitanje pobednika. Sakramento je naterao Portland da napravi 17 grešaka.

Bjelica takođe sjajan 19 poena, 12 skokova, njegov prvi dabl-dabl u sezoni. Kingsi su mnogo bolje igrali u nastavku, pa su na tabeli preskočili Blejzerse.

Denver i Nikola Jokić poraženi su od Atlante. Lekciju u "Pepsi Centru" im je održao, ko drugi do Tre Jong, 42 poena, 11 asistencija mladog lidera Houksa, 15 je dao u poslednjoj četvrtini kada je i prelomio rezultat. Povredio se Uerte nakon faula Jokića. Naš košarkaš je završio sa 20 poena, 7 asistencija, 6 skokova, 3 ukradene lopte, ali je loše šutirao trojke, čini se da bez njega na Ol-Star nivou, Nagetsi veoma teško dobijaju mečeve. Bez obzira na poraz, potez večeri je napravio Nikola Jokić...

Rudi Gober je odigrao još jednu odličnu partiju, 18 poena i 15 skokova Francuza, Juta je arhivirala Netse u čijim redovima je DeAndre Džordan dao 15 poena, imao 17 uhvaćenih lopti. Donovan Mičel je dao svoju kvotu 30 poena, "Džezeri" su odigrali dobru odbranu samo u poslednjoj četvrtini, ali i to je bio dovoljno, dozvolili su rivalu samo koš u poslednja tri minuta i dobili meč.

Nije vest da su izgubili Niksi, Čikago je dobio, uz Voriorse (ma kako to čudno zvuči) najgori tim lige, 25 poena postigao je Lavin, serija trojki Kobija Vajta koji je pogodio čak sedam trojki u poslednjoj četvrtini, što je rekord franšize. Rusi sa Severne Karoline je promašio prvih pet šuteva, ali je u poslednjem periodu pokazao zbog čega je bio sedmi pik drafta.

Džimi Batler je ubacio 20 poena, imao 13 asistencija, Majami je slavio protiv Detroita, sve bolje igra Dragić, 18 poena, 6 asistencija. Grifin i Rouz su bili na klupi, odnosno poštedi, još su roviti da bi igrali dve večeri u nizu. Majami je na 7-3, ovo je treći najbolji start u istoriji franšize.

Indijana je u seriji, Oklahoma je bila lak zalogaj za Pejserse, Sabonis je ubacio 18 poena, imao 16 skokova, Voren promašio samo četiri šuta, završio sa 23 poena. Bitadze je morao zbog povrede da propusti još jedan meč, ali ohrabrujuće vesti stižu sa treninga razvojnog tima, Oladipo se oporavlja i za nekoliko nedelja će biti spreman da pomogne timu.

Tesna pobeda Filadelfije nad Klivlendom, Embid je ubacio 27 poena, imao 16 skokova, Siksersi su bili loši u napadu u poslednjoj četvrtini, kasnili pet poena, ali onda sjajno odbranom okrenulo rezultat. Naime, Sekston je polaganjem postigao poslednji koš za Houkse na oko 3.5 minuta do kraja. I to je bilo sve, Embid je doveo u prednost domaće, a Lov promašio pobedu za tim iz Ohaja.

Lejkersi su dobili iznenađujuće dobri Feniks u Arizoni, Entoni Dejvis je ubacio 24 poena, imao 12 skokova, Kajl Kuzma je zaradio komplimente od Lebrona, ubacio je 23 poena, "Kralj" je dodao 19, uz 11 asistencija i 7 skokova. Lejkersi su na 8-2, kada je bilo napeto u finišu Kuzma je pogodio par trojki i skinuo pritisak sa tima. Riki Rubio i Buker su dali po 21 poen za Sanse. Bejns dodao 20, Dario Šarić 18.

Rezultati:

Filadelfija - Klivlend 98:97
Indijana - Oklahoma 111:85
Majami - Detroit 117:108
Čikago - Njujork 120:102
Juta - Bruklin 119:114
Feniks - LA Lejkers 115:123
Denver - Atlanta 121:125
Sakramento - Portland 107:99

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 13.11.2019
14:16

Kad smo vec kod Bogdanovica. Djordje Pazin, kog su strucnjaci i navijaci partizana nazivali novim Bogdanovicem je novi kosarkas FMP-a.