I Mornar sve jači, doveli i četvrtog Amerikanca!

Autor: Darko Mitrović
petak 10.08.2018.
11:27
Izvor: Sportske.net

Šampion Crne Gore i u novu sezonu ABA lige ulazi sa velimim ambicijama, što dodatno pojačava prognoze da ćemo gledati najjaču regionalnu ligu u odnosu na mnoge prethodne.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Ovog leta su se značajno pojačali i Crvena zvezda, i Budućnost, i Partizan, i Cedevita, i Olimpija, a ni Mornar iz Bara ne zaostaje mnogo u toj priči.

Najnovija informacija iz ovog kluba je da je novi član Mornara postao Amerikanac Bronson Kejnig, 24-godišnji bek, inače nekadašnji student Univerziteta Viskonsin.

Na završnoj godini koledža proglašen je za najhrabrijeg igrača NCAA, u izboru novinara, a prošle godine pokušao je da se nemetne i u NBA ligi, u Milvokiju, ali se tamo nije dugo zadržao.

Ovog leta se odlučio za povratak u Evropu, a kao zanimljivost u vezi ovog igrača, podgoričke ''Vijesti'' ističu i to što se radi o ''čistom'' Amerikancu, pripadniku indijanskog naroda - Ho Čunk.

On je već četvrti Amerikanac koji je tokom leta stigao u Mornar. Pre njega su angažovani i bekovi Kadin Karington (23, 193 cm) i Andre Spajt (23, 191 cm), krilo Vinston Šepard (25, 203 cm), kao i hrvatski krilni centar Marin Mornar (25, 205 cm).

Takođe, ugovore su produžili: Uroš Luković, Nemanja Vranješ, Radoje Vujošević, Strahinja Mićović, Vukota Pavić i Marko Mugoša, a ekipi su napustili Derek Nidam (Monako), Brendis Rejli-Ros (Cibona) i Marko Ćalić (Sutjeska).
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Friday, 10.08.2018
15:00

Jako simpatična ekipa. Ubili su nas prošle sezone, posebno naš Uroš Luković. Mislim da je jako pametno skautiran tim za budžet koji imaju. Pojačani će biti ove sezone, već su se oslobodili prosečnog Ćalića. a zadržali najbolje domaće i iz regiona. Nidamu su porasli apetiti pa ga nisu mogli zadržati.

avatar
Silent
Friday, 10.08.2018
14:40

Nije mi jasno zasto se pise da je partizan pojacan kad nisu doveli nikakvo zvucno pojacanje sve anonimusi i realno su slabiji nego proslih sezona prve cetiri ekipe pred plejof u Aba ligi se vec znaju Buducnost,Zvezda,Cedevita i Mornar