I Jakovljević analizirao poraz ''Orlova'', problem ''parkiranih igrača''?

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.09.2019.
17:23
Izvor: Sportske.net, Happy TV

Trener Partizanove ''filijale'' Mladosti iz Zemuna danas u programu uživo pred TV kamerama izneo svoje viđenje razloga eliminacije naše košarkaške reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kini.

kkmladost1954
kkmladost1954

Povezane vesti

Utisci se polako sabiraju, prave analize će tek uslediti posle završetka takmičenja, sutra nas čeka i duel sa Amerikancima u pokušaju da se domognemo utešnog petog mesta, ali sve je više košarkaških radnika koji već iznose svoja razmišljanja u javnosti posle poraza ''Orlova'' od Argentine u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Videli ste kako je posle svega reagovao Vlade Đurović, a tokom današnjeg popodneva svoj stav je izneo i Dragan Jakovljević, koji je ovog leta imenovan za trenera Mladosti iz Zemuna, praktično Partizanovog razvojnog tima.

Znate već da se radi o stručnjaku koji je svojevremeno trenirao Bogdana Bogdanovića u mlađim kategorijama u ''Žitko Basketu'', a Jakovljević je danas bio gost na ''Happy'' televiziji, gde je govorio o neočekivanom porazu naših košarkaša.

Između ostalog je izrazio zabrinutost da ova generacija naših košarkaša ne ostane upamćena kao ''srebrni dečaci'', posle tri osvojena srebra na tri prethodna takmičenja, a onda je došao do poente svoje priče.

''Posle tri srebra i malo žala što nas je Slovenija dobila u finalu EP, nikada nije bilo lakše da budemo svetski prvaci, Amerikancima je otkazao veliki broj igrača.

Trener SAD je Greg Popovič, zajedno sa Kerom, oni imaju veliki broj NBA titula, ne postoji veća trenerska marka, ali nemaju igrača koji će da poentira i danas su eliminisani.

Šta se nama desilo?

Neke stvari moraju da urade igrači, nema tog trenera koji je kriv kada vi primite 97 poena.

Ono što se dešavalo tokom leta - Jokić, Marjanović, nedolasci... ja bih uveo pravilo da za Srbiju igra onaj koji hoće, kao nekad oni koji su dolazili peške, Moka, Kića, pa Bodiroga i ovi su dolazili peške.

Mi se bavimo da li će neko doći ili neće, treba da igra samo onaj koji voli i tu staje cela priča. Poenta je kad neko ne želi - doviđenja'', istakao je on.

Po njegovom mišljenju, najveći problem trenutno je što u reprezentaciji nema novih, svežih snaga, koje bi pogurale ove starije da pruže više.

''Najveći problem - nismo uradili podmlađivanje. Sada imamo igrača koji nemaju maksimalnu motivaciju. Imamo starije koji nisu na najvišem nivou,  a one mlađe držimo negde tamo 'parkirane'.

Pa, Moka Slavnić je 2007. odveo juniore na prvenstvo. Tu je klica reprezentacije. Sadašnji selektor Đorđević je imao 20 godina kad je igrao za reprezentaciju...

Imam problem što Đorđević nije uvažio mlade talente koji postoje. Postoji Simanić, koji je igrač koji bi sa Jokićem mogao da šutira za tri poena, koji bi lupao rampe tom Skoli, koji igra Evroligu, koji je afirmisan...

Mladi igrači bi davali motivaciju ovima što su standardni da budu na velikom nivou. Treba da imaš nekog da ti diše za vrat'', zaključio je Jakovljević u emisiji ''Posle ručka''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ja opet Ja
Thursday, 12.09.2019
09:51

Zanima me ko prati kosarku da mi kaze je l radi Partizanova skola dobro (je l imaju podrsku drzave), ili se sad umesala politika pa ce i to da nam upropaste da bude na nivou fudbala...

avatar
Lilian Thuram
Wednesday, 11.09.2019
18:08
avatar
mm20
Wednesday, 11.09.2019
17:59

E ovo je poenta, svaku mu je na mestu! Ko hoce i zeli, taj igra, koga moliti?