Hrvatskoj reprezentaciji preti totalni krah, selektor iznenadio izjavom posle novog poraza

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 27.11.2017.
10:47
Izvor: Sportske.net, 24sata.hr, slobodnadalmacija.hr

Posle veoma lošeg starta reprezentacije Hrvatske u kvlifikacijama za Svetsko prvenstvo, tamošnji mediji upozoravaju na moguće katastrofalne posledice ako se nešto hitno ne promeni.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Hrvatska košarkaška javnost krajem leta bila je veoma razočarana posle eliminacije njihovog nacionalnog tima u osmini finala Evropskog prvenstva, ali taj poraz od Rusije je ništa u odnosu na ono što Hrvatskoj preti ako se ne probudi u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Podsetimo, u prva dva kola izgubili su od Holandije i Italije, nalaze se na poslednjem mestu u svojoj grupi i sada mnogi u Hrvatskoj strahuju od mogućih teških posledica po njihov nacionalni tim.

Tako ''Slobodna Dalmacija'' upozorava da je Hrvatska ugrozila plasman na Svetsko prvenstvo, ali ne samo to.

''Ako ne izborimo Mundijal u Kini, nećemo ni na Olimpijske igre u Tokio, a sledeće veliko takmičenje nakon toga tek je Eurobasket 2021. Za četiri godine! Eto, toliko je važno biti u Kini'', podseća ovaj list.

Portal ''24sata.hr'' mnogo je kritičniji prema hrvatskim reprezentativcima, ističe se da su se Italijani ''sprdali'' sa njihovim nacionalnim timom, uz podsećanje i na reakciju novog selektora Ivice Skelina posle poraza na startu od Holandije.

"Zašto ste tako us*ani? Zašto?! Zašto ste pod stresom?!", grmeo je Skelin na svoje igrače, a pomenuti portal se pita da li je i sam selektor sada pod stresom.

Screenshot: 24sata.hr
24sata
Ipak, posle utakmice on sebe ne vidi kao krivca za ubedljiv poraz od Italijana, navodeći da je rival mnogo kvalitetniji.

''Pogađali su šuteve spolja, čak i neke preko ruke, ulazili su u reket kako su hteli. Za ovu utakmicu sebi ništa ne zameram.

Razlika je bila tolika da ne vidim kako bih s klupe nešto promenio. Što se tiče prve utakmice, tu sebi zameram. Ja sam trener, nekad povučem dobre poteze, a nekad lošije'',
istakao je Skelin

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Buitre
Monday, 27.11.2017
16:43

Kojeg je to velikog košarkaša dala hrvatska posle Kreše Ćosića?Petrović nije taj.

avatar
magister
Tuesday, 28.11.2017
01:39

Malo objektivnosti. Dražen je bio genije za košarku, talentovan, posvećen. Pa Kukoč, Rađa... Prošle sezone 6 igrača u NBA: Bojan Bogdanović, Šarić, Hezonja, Rudež, Zubac, Bender... Imaju još sjajnih igrača po Evropi. Mi jesmo imali i više. Pogotovo velikih trenera. Ali, njihov problem sigurno nije u igračima.

avatar
Goran_Ilic
Tuesday, 28.11.2017
12:28

Oni imaju u fudbalu pobednicki mentalitet koji nama fali,a mi u kosarci taj isti mentalitet koji njima fali,zajedno bi bili pakleni u oba sporta :D

avatar
zdenkomen
Monday, 27.11.2017
14:02

Bez obzira šta ko rekao, to je pojedinačno mišljenje, ali mislim da se uvukao u hrvatske igrače strah od moranja i to polako prelazi u nerešivi problem. Razmišljanje o tome kako su košarkaška nacija je totalno pogrešno. Nekad naiđe generacija koja je talentovana i imaju sreću da su bili na okupu par godina, a posle toga dugo ništa. Od stare slave se ne živi, a stara slava je JUGOSLOVENSKA škola košarke koju Hrvati ne priznaju. Da zlo bude veće, sada je moderna Srpska škola košarke, a to boli. Umesto da uče od onih koji su po kvalitetu iznad njih, oni se zanose idejom samo da Srbe pobedimo. Ti kompleksi nabijeni još od onog opaljenog što naredi silazak sa postolja, vuku se i danas. Kad bi mogli igrati košarku bez politike, Hrvati bi nam bili rivali.