Hrvatska posle bruke ostaje bez selektora?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 26.02.2019.
10:32
Izvor: Sportske.net

Sve su prilike da će nakon kraha u kvalifikacijama za Mundobasket Hrvati ponovo u potragu za novim selektorom.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Samo jedna pobeda na šest utakmica druge faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo učinak je koji je reprezentaciju Hrvatske ostavio bez plasmana na planetarnu smotru.

Komšije su očajno otvorile kvalifikacioni ciklus, porazima od Holandije, Italije i Rumunije. Trijumf nad Holandijom vratio je nadu, usledila je smena selektora i imenovanje Dražena Anzulovića za kormilara državnog tima, a potom još dva trijumfa koja su "Kockastima" obezbedila plasman u drugu rundu kvalifikacija.

Krah je doživljen vrlo brzo, a poraz od Mađarske (84:65) u poslednjem kolu doživeljen je kao velika bruka. Zbog toga mediji u Hrvatskoj već spekulišu o novoj selektorskoj smeni.

"Žao mi je što smo kvalifikacije završili ovako, moramo biti svesni situacije u kojoj smo. Odlazak sa klupe? To nije na meni, nisam sebe postavio za selektora. To će odlučiti ljudi koji vode Savez", kazao je Anzulović.

Aktuelni selektor reprezentacije Hrvatske preuzeo je "kormlo" krajem aprila prošle godine, a državni tim je pod njegovim vođstvom odigrao osam mečeva i ostvario samo tri pobede.

Hrvatska će zbog kraha u kvalifikacijama za Mundobasket ostati i bez mesta na Olimpijskim igrama u Tokiju, pa povratak na veliko takmičenje može da očekuje tek za dve i po godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Tuesday, 26.02.2019
17:34

Sta se sa njima desava ...

avatar
Ninoslav Krejic
Tuesday, 26.02.2019
12:00

Njima je reprezentativna kosarka kao nama reprezentativni rukomet