Hrvatima ne pomažu ni NBA zvezde, Slovenci sa tri osvajača Eurobasketa slavili u Varaždinu

Autor: Nikola Miloradović
sreda 05.09.2018.
22:56
Izvor: Sportske.net

"Balkanski derbi" prijateljskog karaktera pripao Sloveniji, uprkos osakaćenom rosteru.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Hrvatska i Slovenija su se sastali u Varaždinu, u susretu prijateljskog karaktera uoči mečeva koji ove dve selekcije očekuju u kvalifikacijama za Mundobasket.

Slovenija je desetkovana ušla u meč, kako je veliki broj reprezentativaca otkazao učešće, više o tome ste mogli da čitate OVDE.

Ipak, Slovenci su slavili sa 87:86, dramatično je bilo u poslednjih par minuta, ali ne i tokom ostatka susreta.

Znatno oslabljeni Slovenci su očigledno bili daleko motivisaniji, pa su većim delom meča bili u prednosti.

Tek pred kraj su Hrvati "upalili motore", Dario Šarić je u poslednjim sekundama mogao i da donese pobedu selekciji Dražena Anzulovića, ali su Slovenci uspeli da ga udvoje, košarkaš Filadelfija 76ersa je promašio polaganje, Slovenija je slavila.

Pobednički sastav predvodio je Jakob Čebašek sa 20 poena, pratio ga je u stopu Matic Rebec sa 18.

Kod Hrvatske se istakao Jakov Mustapić sa 25 poena, dok je zvezda Indijana Pejsersa Bojan Bogdanović, dodao 17 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Hrvati će priliku za revanš imati kroz par dana u Celju, kada se ove dve selekcije ponovo budu sastale u okviru priprema za nastavak kvalifikacija za Mundobasket, koji se naredne godine održava u Kini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Thursday, 06.09.2018
12:03

Sloveniju su pretstavljali uglavnom igrači iz domaćih i prosečnih klubova iz inostranstva, igrači za koje se ovde nije nikad ni čulo. Pobedili su individualno bolju ekipu, vodili celu utakmicu i bilo bi nepravedno da su na kraju izgubili. Imali su neverovatan procenat šuta za tri. I to su bili šutevi uglavnom preko ruke, tek po neki je bio otvoren. Ali, pogađali su neverovatno. Ovaj dečko, Čebašek, koji igra negde u Belgiji, ubo je pet trojki i mučio višeg i boljeg od sebe Darija Šarića. Veteran, Zagorac, dva šuta, dve trojke. Rebec, već smo navikli na njegove šuteve. Mesiček potvrdio talenat zbog kojeg sam ga želeo u KKP. Zapamtite novo ime, JAKOV MUSTAPIĆ! Dečko igrao za Osijek, odličan plej meke ruke. Bio ubedljivo najbolji u reprezentaciji Hrvatske, za razliku od veterana Stipčevića, koji je bio očajan.