Hrvati u čudu - Srbi se žale, a Cibona ''opljačkana''!?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 14.01.2016.
14:14
Izvor: Sportske.net, index.hr

Posle 19. kola ABA lige pažnju javnosti privukla je i zajednička reakcija srpskih predstavnika u ovom takmičenju, a povodom sudijskih grešaka na njihovu štetu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Pisali smo na tu temu, predstavnici klubova su o ovom problemu razgovarali sa prvim čovekom Košarkaškog saveza Srbije Draganom Đilasom i tom prilikom je zauzet stav da na predstojećoj Skupštini ABA j.t.d. lige bude pokrenuto pitanje statusa sudijskog komesara Aleša Kamnikara.

Ovakva reakcija srpskih klubova izazvala je čuđenje u Hrvatskoj, pa je tamošnji portal ''Index'' u sredu objavio tekst pod naslovom:

''Cibona opljačkana u Beogradu, a Srbi se žale na suđenje''.

U tekstu se, naime, podseća na jedan detalj iz finiša utakmice između Partizana i Cibone u ''Pioniru'', kada arbitri, pri vođstvu domaćih od 82-81 nisu smatrali da je napravljen prekršaj nad Antom Žižićem pod košem crno-belih.

''Index'' navodi da je Cibona posle meča zatražila ekspertizu suđenja u utakmici sa Partizanom, a zatim dodaje:

''U Tornju tvrde da su na skoro svakom gostovanju pokradeni, a da s tim nisu izlazili u javnost jer je rukovodstvo ABA lige posebno osetljivo po pitanju kritike suđenja i nisu želeli da rizikuju još jedan finansijski udarac na ionako bednu klupsku blagajnu.

U Ciboni tvrde da je suđenje celu utakmicu bilo tendenciozno, no posebno su apostrofirali čisti, ali nedosuđeni prekršaj na Anti Žižiću 30 sekundi pre kraja, nakon kojeg je mladi Cibonin centar trebalo da gađa dva bacanja za vođstvo pri rezultatu 82:81'',
piše pomenuti portal, a spornu situaciju možete da pogledate u priloženom snimku.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Maher77
Thursday, 14.01.2016
16:21

malo realnosti nebi skodilo,nisam gledao utakmicu mozda je bila neka kompenzacija,ali inace ovo je cisti faul

avatar
Budimo.ljudi
Thursday, 14.01.2016
16:13

Na granici. Sudije su verovatno gledale ruke, a rukama mu niko nije bio blizu. I on i Džouns su skočili, Ante prilično mekši, te je njegovo odsustvo snage izgledalo kao faul, ali je i moglo da se svira, majku mu + što ga je Džouns pročitao da će krenuti na drugi obruč pa ga sačekao i telom, nije dozvolio da mu se podvuče ispod tela. Jedino što je sporno jeste čarkanje Vitkovca otpozadi po leđima

avatar
Kico14
Thursday, 14.01.2016
15:23

Ne vidim da ga je iko ovdje poklopio rukom. Al ko gubi ima pravo da se ljuti.

avatar
REVOLT SPT
Thursday, 14.01.2016
16:00

Kako ne vidis, sta Kevin Dzouns radi na 0:23?

avatar
ZGtopnik
Thursday, 14.01.2016
16:05
avatar
REVOLT SPT
Thursday, 14.01.2016
15:16

Ako je bila kompenzacija, onda OK, ali da neko za ovo ne svira faul, nzm...

avatar
Thursday, 14.01.2016
17:04

Bratko pratio sam utakmicu poslednju cetvrtinu.. za 80 sek sudjeno je 5 faula, ej, pa od onih 5 po meni 3 faula nisu bila, odmah ubacili Partizan u bonus. To se nije samo tada desavalo desavalo se i ranije. Sto se tice Zizica, kontakt je postojao telom, rukom ga niko nije takao, ali taj kontakt telom nije bas bio neki jak kontakt, da se ovaj bacaka. Mozda je i mogao da dosudi faul, ali zasto nije nek nam sudija odgovori.

avatar
Friday, 15.01.2016
21:27

Moja greska gledao sam celu utakmicu, ali ti kazem onako... Bilo je gresaka na obe strane, ali ovo je prvi primer da vidim da se malo Partizan progurao do pobede. Nebitno, sta je bilo bilo je.

avatar
REVOLT SPT
Thursday, 14.01.2016
19:15

Nije trebalo tako teatralno da izgleda, ali mislim da je faul bio, a prvo sam mislio da ga je i rukom dotakao, ali izgleda da nije. Ja sam gledao celu i znam da nije samo ova situacija sporna na njihovu stetu, mi nismo smeli da dopustimo da ovo bude neki predmet rasprave jer je bilo egal, a vodili smo dosta ubedljivo.