Hrvati se blamiraju u kvalifikacijama, da li je vreme za novu promenu selektora?

Autor: Darko Mitrović
subota 24.02.2018.
14:29
Izvor: Sportske.net, jutarnji.hr

Posle novog neuspeha, selektor Ivica Skelin obavio razgovor sa prvim čovekom Košarkaškog saveza Hrvatske.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Hrvatske sinoć je ponovo šokirala svoje navijače, pošto je u Zadru poražena i od Rumunije (56-58) i tako posle prva tri kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ima sva tri poraza (Holandija, Italija, Rumunija).

Hrvatima nije pomogao ni povratnik u nacionalni tim, iskusni Luka Žorić, a posle meča selektor Ivica Skelin progovorio je i o mogućoj ostavci.

''Ostavka? Ukoliko Savez to traži moja ostavka je na stolu. Nisam taj koji odlučuje o svojoj sudbini. Igrali smo u velikom grču, ne znam je li psihološka priprema u pitanju ili smo izgorjeli od velike želje.

Tokom nedelje sam pokušao koliko god je bilo moguće da relaksiram igrače i da im ukažem da imamo kvalitet, da možemo igrati hrabro jer ovo je znatno drukčija ekipa od one koja je igrala u prvim 'prozorima', međutim, opet smo se polomili pod tim pritiskom. Promašili smo enorman broj otvorenih šuteva. Kada su oni poveli, jednostavno se dogodila blokada'',
zaključio je Skelin.

''Jutarnji list'' prenosi da je Skelin bio na razgovoru sa predsednikom Saveza Stojkom Vrankovićem.

''Razgovarao sam sa Skelinom, on je kazao da prihvata svaku našu odluku. Mislim da sam ja najodgovorniji s obzirom na svoju funkciju. Prespavaćemo, sešćemo opet u subotu.

Ovako na prvu, on treba voditi tu utakmicu u ponedeljak, ali, kažem, pričekajmo, videćemo. Svi smo svesni gde smo sada, na dnu'',
zaključio je Vranković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke