Hrvati ''prepisuju'', Kukoč selektor?

Autor: Darko Mitrović
sreda 17.09.2014.
20:25
Izvor: Sportske.net

Posle neuspeha na Svetskom prvenstvu u Španiji, očekivan razvoj događaja u Hrvatskoj - promena selektora.

hollywoodnose.com
hollywoodnose.com

Povezane vesti

Iskusni strateg Jasmin Repeša, koji je vodio selekciju Hrvatske na minulom Svetskom prvenstvu, nije uspeo da od Bojana Bogdanovića, Darija Šarića, Hezonje i ostalih talentovanih hrvatskih košarkaša stvori i pravi tim, pa više od osmine finala nisu mogli.

Podsetimo, tu ih je zsuatavila Francuska, ali ni u grupnoj fazi takmičenja nisu blistali - setimo se onog njihovog mučenja sa Filipinima ili poraza od Senegala.

Posle svega, odlazak Repeše sa mesta selektora je logičan i očekivan potez, a po ugledu na selekciju Srbije, koja je sa Sašom Đorđevićem stigla do srebrne medalje, Hrvati će u narednom periodu pokušati sa nekim mlađim stručnjakom.

Odmah posle eliminacije se pominjao Velimir Perasović kao prvi kandidat, ali je onda u prvi plan izbio legendarni Toni Kukoč, koji će, prema još nepotvrđenim informacija biti promovisan u novog selektora.

Ono što je Kukočeva glavna prednost u odnosu na ostale je ogromno košarkaško iskustvo, i to u najjačoj ligi sveta, u najslavnijim danima Čikago Bulsa, uz neprevaziđenog Majkla Džordana.

Ipak, nedostatak trenerskog iskustva je nešto sa čime će morati da se izbori i pokaže da, poput našeg Saleta Đorđevića, može i kao trener da pravi vrhunske rezultate.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke