Hrvati prelomili - Prednost Ligi šampiona!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 15.03.2016.
15:21
Izvor: Sportske.net

Košarkaški savez Hrvatske i tamošnji klubovi odlučili su da se priklone FIBA i njenom projektu Lige šampiona.

eurobasket2013.org
eurobasket2013.org

Povezane vesti

Predsednik KS Srbije zatražio je u utorak da se čelnici ABA lige i klubovi opredele da li žele saradnju sa FIBA ili Evroligom, a istog dana Hrvati su prelomili.

Kako prenose "Novosti", Košarkaški savez Hrvatske i tamošnji klubovi opredelili su se za takmičenje koje će od jeseni startovati pod okriljem FIBA.

Čelnici hrvatskog saveza uputili su dopis FIBA u kome prihvataju ponudu da šampion tamošnjeg prvenstva ide direktno u grupnu fazi Lige šampiona, a drugoplasirani u kvalifikacije za isto takmičenje.

Kako se navodi u pismu, takvo opredeljenje je u interesu hrvatske košarke, a u Hrvatskoj su mišljenja da šampion ABA lige takođe treba da igra u Ligi šampiona.

Podsećamo da se u utorak u hrvatskim medijima pojavio tekst u kome je napadnut predsednik Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović koji je optužen da radi na rušenju ABA lige kako bi crveno-beli igrali u Evroligi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 20.03.2016
22:14

Jedino normalno je da svi savezi podrže FIBA. S druge strane, normalno je da jači klubovi, koji reflektuju na Evroligu i Evrokup igraju takmičenje koje donosi više novca, koje im omogućava da budu jači i konkurentniji. Ipak, samo jedan tim iz regiona za EL je nekorektno i nije zasnovano na sportskim parametrima. Verovatno je normalno da klubovi koji se ne plasiraju za dva ULEB takmičenja idu u FIBA. To može dovesti za par godina do jačanja kvaliteta FIBA takmičenja, što bi bilo dobro. Tada ukinuti ULEB.

avatar
REALan MADRIDista
Tuesday, 15.03.2016
19:04

Ova podjela moze samo lose da utice na nasu kosarku.

avatar
Tuesday, 15.03.2016
18:33

Uplasili su se dominacije srpskih klubova,pa odmah pribegli ligi sampiona,tamo su sigurni da ce igrati...partizan je godinama dominirao,evo to sad radi zvezda,nadam se da ce dugo godina jos dominirati,ali i ako jednog dana zvezda oslabi,vratice se partizan tkd sve u svemu srpska kosarka je uvek bila i bice jaca od hrvatske

avatar
Tuesday, 15.03.2016
18:23

A ovamo prosipaju postenje! Zato sam napisao neki dan da i mi treba FIBA da se okrenemo i da se konacno ova ABA ugasi jer nista nije dobro donijal nasoj kosarci!

avatar
Goran Zdravkovic
Tuesday, 15.03.2016
18:04

da li to znaci da se Cedevita unapred predala i da je ne interesuje play-off i preostale utakmice u F16 Evrolige...

avatar
Zerar Depardje
Tuesday, 15.03.2016
16:44

pa kad videli da ne mogu u evroligu :0