Hrvati o ''zagrebačkim danima slave usred Beograda'' i kako je Zvezda postala najuticajnija u regionu, a Cibona ''otirač''

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.04.2020.
09:19
Izvor: Sportske.net, sportske novosti

Njihova ko zna koja po redu propuštena prilika.

Epa/Jorge Zapata
Epa/Jorge Zapata

Povezane vesti

Pre tri dana navršilo se 10 godina od Kecmanove trojke u Zagrebu, ali i tačno šest godina od trojke Nolana Smita u beogradskoj ''Areni''.

Smit je tako Cedevitu uveo u iznenađujuće beogradsko finale protiv Cibone, a predvođena Dariom Šarićem Cibona je na kraju osvojila trofej.

Osvajanjem ABA lige, Cibona je tada izborila plasman u Evroligu, ali onda se sve srušilo kao kula od karata, pa nekadašnji šampion Evrope i dan danas tavori u finansijskim problemima.

Tim beogradskim fajnal-forom iz 2014. godine bavili su se i u zagrebačkim ''Sportskim novostima'' tokom vikenda.

U tekstu pod naslovom: ''ZAGREBAČKI DANI SLAVE USRED BEOGRADA 'Niko od onih koji izlaze na NBA draft nije nikada odigrao ovako nešto!''', podseća se i na euforično slavlje Darija Šarića i drugova, kao i na obećanje tadašnjih čelnika kluba da će Šarića zadržati i sledeće sezone za nastup u Evroligi.

Ali, niti je Šarić ostao, niti je Cibona zaigrala u Evroligi.

''Cibona je prepustila igranje Evrolige te sezone Zvezdi, upravo onoj Zvezdi koju je sredila na terenu u polufinalu.

Nakon toga Zvezda je unazad poslednjih šest godina postala najuticajniji klub regije, a Cibona se pretvorila u regionalni otirač na rubu egzistencije. Ili čak ispod nje.
-
Baner live stream
-
Je li trebalo biti tako, ostaje na svakom od vas za proceniti. Kako bilo, ovaj beogradski april otprije šest godina ostati će najveći uspeh Cibone od onih Draženovih vremena, od kraja osamdesetih, zapravo od finala Kupa kupova u Novom Sadu 1987. godine'', zaključuje se u tekstu ''Sportskih novosti''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 29.04.2020
08:10

Ukratko u Hrvatskoj nikog ne zanima kosarka. Price o Splitu, Ciboni, Zadru,... su proslost. Cist primer su ljudi iz Splita koji u intervjuu su izglasali da bi pre opet gledali Hajduk na Poljudu kako ispada od onih Maltezana nego KK Split u Evropi.

avatar
Tuesday, 28.04.2020
09:31

2012- Radnicki, 2013- Igokea, 2014- Cibona, 2020- Partizan. Nastavite niz...

avatar
babaroga
Tuesday, 28.04.2020
22:00

Sve sami otiraci, moze iz pocetka.

avatar
Vanja Grubač
Saturday, 02.05.2020
12:41

Koje sezone su igrali EC a bili su valjda deveti-deseti?

avatar
Tuesday, 28.04.2020
23:22