Hrvati ne gube vreme, traže pare nazad! Hoće li i Srbija isto tako?

Autor: Darko Mitrović
utorak 24.03.2020.
22:46
Izvor: Sportske.net, index.hr

Posle današnje odluke o odlaganju olimpijskih igara, to bi bio logičan potez.

Epa/Robert Ghement
Epa/Robert Ghement

Povezane vesti

Još jedna diskutabilna situacija nastala je danas, posle potvrde o odlaganju Olimpijskih igara u Tokiju za narednu godinu.

Naime, sada je neizvesno šta će biti sa košarkaškim kvalifikacionim turnirima za plasman na OI, a koji su trebalo da budu održani ovog leta.

Jedan od domaćina je Split, baš kao i Beograd, gde je reprezentacija Srbije trebalo da se bori za plasman u Tokio.

Posle najnovije odluke oko odlaganja Igara, iz Hrvatske je već stigla prva reakcija. Po svemu sudeći, oni nameravaju da odustanu od organizacije ukoliko turniri budu odloženi za sledeću godinu, ali istovremeno će zahtevati i da im se vrate značajna novčana sredstva koja su uložena u dobijanje organizacije.

''Totalni haos. Niko ne zna šta će biti. Samo znam da nam uloženi novac moraju vratiti. Turnir u Splitu je bio dogovoren za ovo leto, ne za iduće. Uostalom, ne znam kako bi iduće godine to i bilo moguće zbog prenatrpanosti rasporeda. Iduće godine nas čekaju Evrobasket i Olimpijske igre.

Ne vidim kako bi se mogao održati kvalifikacioni turnir. Takav turnir traje šest dana, a tome moramo pridodati i pripreme koje traju minimalno desetak dana. Ne vidim način da se otvori rupa u rasporedu'', izjavio je Stojko Vranković, predsednik HKS-a u razgovoru za ''Index''.

To, naravno, ne znači da Hrvatska odustaje od borbe za plasman na Olimpijske igre. Sada se možda otvaraju i neki drugi putevi do Tokija.

''Nemam pojma šta će FIBA odlučiti. Možda će na Igre poslati ekipe po plasmanu sa poslednjeg SP-a, možda će se u obzir uzeti renking reprezentacija na svetskoj listi, a po meni bi bilo najpoštenije da se Euro prebaci u jun ili jul 2021, pa da se plasman s tog turnira uzme kao kriterijum za plasman na Igre.

Barem za ekipe poput nas, Grka, Litve, Slovenije… Dakle, ove koje su trebale igrati kvalifikacije'', objašnjava Vranković.

Biće sada zanimljivo čuti i reakcije iz Košarkaškog saveza Srbije, s obzirom da smo u sličnoj situaciji.
-
Kazino baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke