Hornetsi postavili novog trenera, Popovičev asistent kod Džordana

Autor: Nikola Miloradović
petak 11.05.2018.
12:21
Izvor: Sportske.net

Sve je ozvaničeno.

Beta/AP Photo/Joel Auerbach
Beta/AP Photo/Joel Auerbach

Povezane vesti

Šarlot Hornetsi su po završetku regularnog dela sezone uručili otkaz Stivu Klifordu, kako se Hornetsi nisu domogli plej-ofa.

Intervjuisali su veliki broj kandidata, a na kraju je donešena odluka da na mesto glavnog trenera bude postavljen 40-godišnji Džejms Borego.

Predsednik košarkaških operacija i GM Hornetasa Mič Kupčak objavio je danas da je posao dobio doskorašnji asistent Grega Popoviča u San Antonio Sparsima.

"Prezadovoljni smo što se Džejms pridružio našoj franšizi. On donosi veliko iskustvo, posebno u razvoju igrača iz vremena kada je radio kao trener u San Antoniju, Nju Orleansu i Orlandu.

Bio je deo timova koji su dosegli najviši nivo uspeha u našoj ligi i zna kako se pobeđuje u NBA.

Džejms je smatran za jednog od najboljih asistenata u NBA ligi i sjajno je što je postao deo našeg tima. Radujem se radu sa njim u godinama koje dolaze
", izjavio je Kupčak.

Borego u Šarlot dolazi nakon tri godine provedene u Sparsima, pre toga je u franšizi iz San Antonija radio i u periodu od 2003. do 2010 godine, potom je dve sezone bio asistent u Nju Orleans Hornetsima, zatim tri godine u Orlando Medžiku, koji je kratko predvodio i kao vršilac dužnosti.

"Veoma sam uzbuđen što ću raditi kao trener Šarlot Hornetsa. Želim da se zahvalim Majklu Džordanu, Miču Kupčaku i Bazu Pitersonu što su mi dali ovu priliku. Verujem da sam napravio dobre trenerske temelje koje sam razvijao tokom mog boravka u San Antoniju, Orlandu i Nju Orleansu i jedva čekam da počnem sa radom u Šarlotu", izjavio je Borego.

Borego je u 11 navrata radio u timovima koji su igrali plej-of (San Antonio, Nju Orleans), dok je u dva navrata bio deo stručnog štaba Sparsa, koji su osvojili prsten (2005. i 2007. godine), a radio je i u četiri finala zapadne konferencije.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke