Hornetsi odustaju od glavnog igrača!

Autor: Nikola Miloradović
petak 19.01.2018.
21:30
Izvor: Sportske.net

Kako prenosi dobro obavešteni Adrijan Vojnarovski, franšiza iz Šarlota stavlja Ol-star igrača na listu za trejdove.

Beta/AP Photo/Chuck Burton
Beta/AP Photo/Chuck Burton

Povezane vesti

Šarlog Hornetsi pružaju slabe partije ove sezone. Letos su iz Atlante doveli Dvajta Hauarda, očekivalo se da bez većih problema budu među osam najboljih na Istoku, ali ne ide sve po loju za ekipu čiji je većinski vlasnik legendarni Majkl Džordan.

Trener Stiv Kliford je zbog problema sa zdravljem dugo bio van stroja, vratio se i ekipa je odmah zaigrala bolje, ubedljivo su savladali Vizardse, ali se nakon pobede u prestonici pojavila informacija da bi ekipu mogao da napusti jedan od najboljih igrača, plejmejker Kemba Voker.

Navodno Šarlot ima velikih problema sa visokim ugovorima, pa bi da naprave prostora u budžetu za plate.

Ipak, postavlja se pitanje, zašto su baš svog drugog najboljeg strelca i asistenta u istoriji kluba rešili da stave na listu za razmene, pogotovu jer sjajni Voker prima samo 12 miliona dolara godišnje!?!

Hornets Bulls Basketball

Razlog je taj, što ne uspevaju da privku nikoga za ostatak startne petorke, kako su na istoj listi i Batum, Hauard, Marvin Vilijams i Kid-Gilhrist.

Svi oni imaju veće ugovore od Vokera i niko za sada nije pokazao interesovanje za njihove usluge, te su se u upravi odlučili da na listu za trejdove stave i svog najboljeg igrača.

Svesni su i da bi odlazak Vokera bio znak da se franšiza vraća na početak, a u zamenu za njegove usluge traže jednog dobrog mladog igrača ili pika prve runde na narednom draftu.

Ideja je dakle da Vokerom privuku timove, a idealno bi bilo ako bi u paketu sa Vokerom mogli da pošalju i jednog od pomenute četvorice najplaćenijih igrača u ekipi.

Videćemo da li će se neko odlučiti na takav korak, u svakom slučaju, čini se da je Šarlot pred potpunim resetom.

Voker ove sezone beleži 21,7 poena uz 5,8 asistencija po meču, dok Hornetsi imaju 18 pobeda i 25 poraza i zauzimaju 11. mesto na tabeli istočne konferencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran Pinjatic
Friday, 19.01.2018
23:35

Jordan je najbolji igrac u istoriji kosarke, ali je kao vlasnik katastrofa...