Holivudski triler, Lebronu ovacije i pored poraza! Crnogorac iz snova srušio moćne "Kelte"!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 23.10.2018.
09:18
Izvor: Sportske.net

Od Brajantovih vremena publika u "Stejpls Centru" nije videla ovakav meč. Veče iznenađenja, Memfis slavio u Juti, ali šok smo videli u Bostonu u režiji sjajnog Vučevića!

EPA-EFE/MIKE NELSON
EPA-EFE/MIKE NELSON

Povezane vesti

Luda noć u Holivudu, Lejkersi su i dalje bez pobede. Herojstvo Lebrona nije naplaćeno, pogodio je iz nemoguće pozicije za produžetak, Lejkersi su zatim imali +6, mirisalo je na trijumf pred egzaltiranom publikom.

A onda su se Sparsi vratili, Džejms je promašio oba bacanja, propustio da reši, usledio je šok, Australijanac Pati Mils pogađa i stavlja tačku. Još jednom je probao Lebron sa sirenom, ali ovoga puta lopta nije završila u košu. Na kraju, ipak aplauzi, ovakvu košarku od Kobija navijači Lejkersa nisu gledali. Džejms je završio sa 32 poena, 14 asistencija, 8 skokova, Kajl Kuzma broja do 37, domaćin bez suspendovanih Ronda i Ingrama.

Kod San Antonija Oldridž 37 poena, DeRozan 32, videli smo 29 trojki na utakmici, otuda ovako visok rezultat.

Sansi nisu imali šansi u Ouklendu, iako je prvi pik drafta Deandre Ajton odigrao odlično, 20 poena, 14 skokova i 5 asistencija, Voriorsi su uzvratili nakon poraza u Denveru, Kari i Durant su iskombinovali 51 poen, sve je bilo rešeno nakon tri četvrtine.

Produžetak u Portlandu, Vašington je odneo prvu pobedu u sezoni i to sa vrućeg terena u Oregonu. Bredli Bil je ubacio 25 poena, imao 8 skokova i 7 asistencija, ali je heroj pobede Markif Moris. Uporno su ga puštali da šutira, pogodio je šest trojki, 28 poena, pa je to presudilo. Nurkić na drugoj strani 22 poena, 18 skokova, Lilard 29 poena, po 8 skokova i asistencija, blokirali su ga na kraju, pobeda je otišla u prestonicu.

Iznenađenje je pobeda Memfisa u Juti, dva tima koja su godinama važila za najbolje defanzivne u ligi su odigrala baš takav meč, na mali broj poena, Majk Konli je ubacio 23 za "Grizlije" koji su startovali bolje od očekivanja. Gasol je dodao 18, uz 13 skokova, na drugoj strani favorizovani domaćin se ispromašivao, imali su očajne procente, doduše ni Memfis nije bio puno bolji, ali je napravio manje grešaka.

Luka Dončić je ubacio 19 poena u pobedi Dalasa na slabim Čikagom, Mavsi su gubili na poluvremenu, ali DeAndre Džordan je dominirao, 18 poena, 16 skokova, prvi je igrač Mavsa u četvrt veka koji je sezonu otvorio sa tri dabl-dabla. Dončić je odigrao ključni potez u finišu kada su se Bulsi spustili na -5, ukrao je loptu rivalu i rešio utakmicu.

Karl Entoni Tauns je sa 17 poena i 15 skokova bio ključ pobede Minesote nad Indijanom, Batler je dodao 20, koliko i Oladipo i Bojan Bogdanović na drugoj strani.

Milvoki nije propustio da zabeleži pobedu protiv Niksa, Adetokumbo 31 poena, 15 skokova, na drugoj strani Hezonja 18 poena. Kajl Lovri je dirigovao sa 16 poena i 14 asistencija u trijumfu Toronta nad Šarlotom, Kemba Voker je ubacio 26 poena za Hornetse, a veliko iznenađenje priredio je Orlando.

Medžik je slavio u Bostonu, uz 24 poena i 12 skokova sjajnog Nikole Vučevića. Imali su i sreće, dva šuta za produžetak Seltiksi su promašili u poslednjem napadu, ali ovo je svakako pobeda iz snova za goste koji su obično očajni na strani. Imali su i +13 u finišu, malo se uplašili pobede, ali na kraju ipak 2-2 skor nakon prve četiri utakmice najavljuje bolju sezonu nego prošlu.

LA Lejkers - San Antonio 142:143 pr.
Golden Stejt - Feniks 123:103
Portland - Vašington 124:125
Juta - Memfis 84:82
Dalas - Čikago 115:109
Minesota - Indijana 101:91
Milvoki - Njujork 124:113
Toronto - Šarlot 127:106
Boston - Orlando 90:93

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke