Hoćete zlato u Kini? Prvo morate da pobedite Srbiju!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 21.08.2019.
16:17
Izvor: Sportske.net

Uspeh u Grčkoj dao novi epitet "Orlovima".

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

FIBA je odlučila da napravi listu favorita za osvajanje najsjajnijeg odličja na Mundobasketu u Kini.

Prema prvom izdanju "Power rankings" liste, selekcija Sjedinjenih Država je bila prvi favorit za zlato, dok je Srbija, kao aktuelni vicešampion Evrope i sveta, bila odmah iza njih na drugom mestu.

Nakon okončanog Akropolis kupa, koji je naša selekcija osvojila, došlo je do promene.

Srbija je sada prvi favorit za osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Kini!

Kako na sajtu FIBA konstatuju, kada se sabere da je jedna selekcija pobedila Grčku, sa najkorisnijim igračem NBA lige Janisom Adetokumbom u timu, pred 18 hiljada protivičkih navijača i to bez pomoći Nikole Jokića i Miloša Teodosića, dobije se prvi favorit na planetarnoj smotri.

Ističu i da im je čudno što moraju SAD da stave na drugo mesto, ali jednostavno, zbog podviga "Orlova" je moralo da dođe do promene.

Naravno, uticaj na to ima i činjenica da će selektor Sjedinjenih Država Greg Popovič u Kini računati na relativno slab sastav, kada se pogledaju mogućnosti koje nacionalni tim Sjedinjenih Država ima, jer je veliki broj NBA zvezda otkazao učešće na Mundobasketu.

Treće mesto pripalo je selekciji Španije, četvrta je sada Francuska, dok je na petom mestu liste favorita u Kini selekcija Grčke, sa Janisom Adetokumbom.

Grci su izgubili par pozicija zbog povreda i poraza u Atini od Srbije, Kostas Slukas bi mogao da propusti šampionat, dok je definitivno otpisan Janis Atinaiu.

Dakle, Srbija je sada prvi favorit za osvajanje zlatne medalje na planetarnoj smotri u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, situacija bi mogla da se promeni do kraja avgusta, kako će se odigrati još pripremnih mečeva, ali trenutno su "Orlovi" ekipa koju, prema stručnim analizama, treba pobediti u Kini!

Čitavu listu pogledajte OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ViniciusJR
Wednesday, 21.08.2019
18:34

Znajuci mentalitet, bolje da nisu prvi favoriti. Na ovim prostorima obicno ide, kad najvise ocekujes dobijes najmanje.
Kako god, sve ispod finala u ovom sastavu, neuspjeh za Srbiju. I licno ocekujem finale SAD-Srbija, ali nije dobro ovo sto se previse podiglo.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 21.08.2019
17:21

Idemo po zlato !