Hoće li Jokić biti ruki godine?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 13.04.2016.
19:54
Izvor: Sportske.net

Do kraja sezone u NBA ligi ostalo je još jedno veče pa je došlo i vreme da se priča o individualnim nagradama.

Beta/AP Photo/Cliff Grassmick
Beta/AP Photo/Cliff Grassmick

Povezane vesti

Broj srpskih košarkaša je u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju od ove godine znatno povećan.

Preko "bare" otišli su Nikola Jokić, Boban Marjanović i Nemanja Bjelica, a sa pravom se najviše očekivalo od novog krilnog centra Minesota Timbervulvsa koji je prešle sezone bio i MVP Evrolige.

Ipak da stvari ne budu baš takve, postarale su se povrede koje su Bjelicu omele da se pokaže u najboljem svetlu, a i fenomenalne partije Nikola Jokića koji se neočekivano dobro snašao u Denver Nagetsima.

Bivši centar Mega Leksa, je kao 41. prvi pik sa drafta oduševio sve ljubitelje košarke širom sveta. Njegove nerealne asistencije, požrtvovanost, sjajan šut i osećaj za igru doveli su do toga da Jokić bude ne samo naš najbolji igrač u NBA ligi već i da bude jedan od najboljih rukija.

Prema američkom "NBC Sportsu", ovaj 21-godišnji momak iz Sombora se nalazi među tri najbolja igrača kojima je ovo prva sezona u najjačem košarkaškom takmičenju na svetu!


Najverovatnije da će laskava titula rukija godine pripasti centru Minesota Timbervulvsa Karlu-Entoniju Taunsu, koji je uz prošlogodišnjeg rukija godine Endrjua Viginsa uzdanica ove franšize za koju nastupa i naš Bjelica.

Uz Taunsa i našeg Jokića, treće ime na listi najboljih rukija ove sezone pripada Letoncu Kristapsu Porzingisu, a prema rečima američkog novinara Kurta Helina pre svega zahvaljujući sjajnom prvom delu sezone.

Američki novinari su puni reči hvala za našeg centra, navode da je on "kamen temeljac" nekih novih Denver Nagetsa, a posebno su oduševljeni partijama našeg reprezentativca sa kraja ove sezone.

Jokić u svojoj prvoj sezoni beleži 9,8 poena po meču za 21,5 minuta koliko je u proseku proveo na parketu, a dres Nagetsa je oblačio u 79 navrata.

Najviše je "ubacio" Toronto Reptorsima, čak 27 poena, a sjajan učinak imao je i protiv San Antonio Sparsa, gde je u duelu sa legendarnim Timom Dankanom i Lamarkusom Oldridžem ubacio 23 poena uz 12 uhvaćenih lopti.

Sjajna košarkaška inteligencija je osnovni Jokićev kvalitet, a neke od njegovih najboljih poteza sa parketa širom Sjedinjenih Država možete pogledati u prilogu.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mitrovic Predrag
Thursday, 14.04.2016
09:24

Uf ne mogu opisati koliko mi je drago da smo dobili u reprezentaciji ovakvog igraca,sjajan sut sa distance,osecaj za igru i asistenciju i lakoca postizanja poena,neverovatna kosarkaska inteligencija i ko sto kaze trener Meloun jos samo da ojaca,ma mogucnosti su neogranicene,jedva cekam da ga vidim u reprezentaciji i sledece sezone u NBA...

avatar
magister
Thursday, 14.04.2016
01:34

Teodosić, Nedović, Bogdanović, Bjelica, Jokić, Marković, Jović, Kalinić, Mačvan, Raduljica, Simonović, Marjanović. Prvo da se plasiramo na OI, a onda...

avatar
el presidente
Wednesday, 13.04.2016
22:41

Russell-booker-porzingis-towns-okafor prvi rookie team, second mudiay-winslow-jokic-turner-cauley-stein ne znam da li julius randle iz lakersa sada u rookie igrače posto je lani odigrao samo 10 minuta u prvoj utakmici. Još su vrijedni spomena hezonja,Bobby portis, kelly aubre i larry nance Jr. Sigurno jedna od tri najjace draft klase uz 96 i 2003 u zadnjih dvadeset godina.

avatar
Nikola Nikola
Thursday, 14.04.2016
00:38

Okafor neće biti sigurno u prvom timu. Gledano preko napredne statistike, on jedino ima dobar košgeterski učinak, sve ostalo - jako tanko, a davno smo utvrdili da košarka nije samo PPG. Čak ga je i par specijalizovanih sajtova, među kojima i oficijelni NBA.com, stavili na jako nisku poziciju u TOP10 rukija, iza Vizlova, Mudieja, Bukera... Konkretno oficijelna ''rookieladder'' lista kaže da je Tauns prvi, Porzingis drugi, Jokić treći, Vizlob četvrti, peti Buker... takođe će teško Rasel da bude pre Mudieja. Očekivani sastav je Mudiej-Buker-Porzingis-Jokić-Tauns, jedino šta je moguće da se desi - da se Porzingis podigne na četri, Buker na tri, te da na dvojku uleti Rasel, a da Jokić preleti u drugi tim, ili eventualno da Vizlov uleti kao trojka, a da Buker ostane dvojka. Ti previše gledaš PPG, većinu igrača si nabrojao po tome koliki imaju PPG (Buker, Rasel, Okafor), a zapostavljaš igrače koji puno mnogo kolona i koji su od višestrkog (a ne samo košgeterskog) značaja za tim (Jokić, Vizlov, Mudiej, Sten...).

avatar
ATLEICO-CHELSEA LIFE
Wednesday, 13.04.2016
22:15

Tauns realno. Možda booker ili porzingis

avatar
Zerar Depardje
Wednesday, 13.04.2016
20:57

Taus se najbolje pokazao ,trebalo bi on da bude ruki ali je Jokic najvece iznenadjenje

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Wednesday, 13.04.2016
21:00

Da Jokic ima 10% slobode i minutaže ko Tauns, Jokic bi ubedljivo bio ruki godine.

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Thursday, 14.04.2016
02:27

Ok za fizičku spremu i atleticizam to stoji ali Jokic ima tu košarkašku inteligenciju, nije što je na.

avatar
Zerar Depardje
Wednesday, 13.04.2016
21:09

Tauns je duplo spremni fizicki od Jokica, Jokic ne bi ni imao snage da igra 40 min.Sve je to lepo sto si patriota ali treba biti i malo realan.