"Hladan tuš" u Vitoriji, Baskonija ubacila "stotku" srpskom šampionu!

Autor: Nikola Miloradović
petak 02.02.2018.
22:14
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mts doživeli su težak poraz na gostovanju ekipi Baskonije, u okviru 21. kola Evrolige.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Izabranici Dušana Alimpijevića ubedljivo su poraženi u "Fernando Buesa" areni, na kraju je bilo čak 103-81 za ekipu Baskonije.

Rodrig Buboa je sjajno otvorio meč, pogodio je trojku samo par sekundi nakon podbacivanja, a onda je realizovao i tri naredna napada Baskonije za vođstvo domaćina od 9-4.

Uspela je Zvezda da izjednači (11-11), ali je potom usledila serija domaćeg sastava od 11-0.

Uspeli su izabranici Pedra Martineza da održe dvocifrenu prednost do kraja prve deonice, bilo je 27-17 za domaći sastav nakon 20 minuta.

Zvezda je u prvih 10 minuta imala velikih problema na skoku, domaći sastav je dominirao pod obručem beogradskog sastava, a u nastavku je dobro zaigrao i Toko Šengelija, te je Baskonija ubrzo stigla i do prednosti 38-21.

Nisu mogli puleni Dušana Alimpijevića da izađu na kraj sa potentnim protivnikom, a to najbolje oslikava podatak da su nakon 15 minuta igre primili 41 poen.

Podigao je Zvezdu junak iz pobede protiv Olimpijakosa Dilan Enis, vezao je sedam poena, pa je šampion Srbije i Jadrana prišao na minus od 10 poena.

Ipak, ekipa iz Vitorije je uspela da održi dvocifrenu prednost, na odmor su otišli sa 53-40.

Zvezda je napadački sasvim dobro odigrala prvo poluvreme, ali su u defanzivi Alimpijevićevi puleni podbacili, primili su zaista veliki broj poena za prvih 20 minuta.

Na poluvremenu 16 poena Buboe, sa druge strane je 14 poena upisao Dilan Enis.

Met Dzening Tejlor Rocesti

Na samom startu drugog poluvremena Stefan Janković je zaradio drugu tehničku grešku, te je nakon manje od minuta igre u nastavku morao na tuširanje.

I dalje Zvezda nije uspevala da izađe na kraj sa raspoloženim košarkašima Baskonije, pa su Baski bez većih problema održavali 15ak poena prednosti. Nakon 30 minuta u "Fernandu Buesa" areni bilo je 75-59 za domaćina.

Otvorili su domaći košarkaši poslednju deonicu serijom 12-5, nakon dve vezane trojke Dženinga stekli su izabranici Pedra Martineza čak 23 poena prednosti na sedam minuta do kraja.

Poenima Tejlora Ročestija Zvezda uspeva da spusti deficit na 15 poena, na oko 4 i po minuta do kraja susreta, ali to je bilo sve što su izabranici Dušana Alimpijevića uspeli da urade.

Baskonija je lako održavala 15ak poena prednosti, te je na kraju sasvim zasluženo slavila.



Španski sastav je slavio i u duelu ove dve ekipe u Beogradu, te je jasno da će u konačnom plasmanu, u slučaju istog skora, imati prednost u odnosu na srpskog šampiona.

Bila je to 10. pobeda Baskonije u dosadašnjem toku EL, imaju dva trijumfa više od Zvezde.

Pobednički sastav predvodio je Rodrig Buboa sa 25 poena, pratio ga je Met Džening sa 18, dvocifreni još Garino sa 12 i Šengelija sa 11 poena.

U redovima Crvene zvezde 22 poena Dilana Enisa, po 10 su upisali Dangubić i Davidovac.

Ovim susretom spušteno je zavesa na 21. kolo Evrolige, a evo kako trenutno izgleda tabela. Zvezda je na na 12. poziciji sa skorom 8-13.

Evroliga 21. kolo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Saturday, 03.02.2018
08:54

Za razliku od prosle god, ovaj tim je matoriji i sporiji. I ovako jak ritam ocigledno ne mogu da izdrze. Fali ta energija koju su donosili Jovic, Simon i Djenka. To sad nemamo.

avatar
NRad17
Saturday, 03.02.2018
01:37

Sad vise makar nemamo tu brigu da se nadamo imaginarnom top 8

avatar
Zlato
Friday, 02.02.2018
23:15

Bez Pera I Feldina uz ovakve Bjelicu I Rocestija nismo imali sto da trazimo.