Hjuston odvrnuo na "najjače", tinejdžerski triler u Filadelfiji

Autor: Vladimir Stojanović
petak 08.12.2017.
09:11
Izvor: Sportske.net

Noćas odigrana četiri meča, jedan i u Meksiku, najuzbudljivije u Filadelfiji...

Beta/AP Photo/Ron Jenkins
Beta/AP Photo/Ron Jenkins

Povezane vesti

Kada je zagustilo, Hjuston je ubacio u petu brzinu. Za njih to znači šutiranje trojki, pogodili su sedam u trećoj četvrtini i napravili odlučujuću prednost u Juti. Harden je ubacio 29 poena, Anderson 23, Kris Pol uz 18, imao 13 asistencija i 9 skokova, možda i njegova najbolja partija od kada je stigao iz El-Eja u Teksas.

Roketsi, vodeći tim Zapada su pogodili 18 trojki, kada je Ariza na startu poslednje četvrtine pogodio za +25 bilo je gotovo, Juta je samo ublažila poraz. Kod "Džezera", ruki Mičel igra odlično, 26 poena, Alek Burks je dodao 17 sa klupe, ali su gosti jednostavno prejaki.

Oklahoma je u Meksiku izgubila od Netsa koji su desetkovani povredama i trejdom koji je Trevora Bukera odveo u Sikserse. Ipak, Bruklin je slavio preko granice, prekinuo seriju od tri pobede Tandera i pored 31 poena Rasela Vestbruka.

Oklahoma je bila bez Pola Džordža, sami su sebe pobedili lošim šutem i sa 12 promašenih bacanja. Bruklin deluje solidno iako ima skor 10-14, oni su desetu pobedu u sezoni prošle godine ostvarili tek prvog dana marta. Ostaju u Meksiku, odigraće još jedan meč u Meksiko Sitiju, za vikend protiv Majamija.

Bredli Bil je nastavio sa sjajnim partijama, vuče Vašington na leđima dok je Vol povređen. Ubacio je 34 poena u Arizoni, Vizardsi su dobili Sanse. Tim iz prestonice je šutirao preko 50%, odlična partija i Markifa Morisa, ubacio je 21 poen, Feniks oslabljen bez Devina Bukera, imali su šansu da uđu u neizvesnu završnicu u poslednjih pet minuta, ali je usledila serija poena gostiju, pa je sve bilo gotovo.

Vašington za vikend gostuje Lejkersima koji su slavili u Filadelfiji. U duelu verovatno dva najtalentovanija tima današnjice, gosti su iznenadili favorizovane Sikserse. Lonzo Bol je uz 10 poena, imao po 8 skokova i asistencija, Brendon Ingram je ubacio 21 poen. Na drugoj strani tripl-dabl Bena Simonsa, 12 poena, 13 skokova i 15 asistencija, Embid je rešetao koš Lejkersa, 33 poena, ali nije vredelo.

Šta se desilo?

U neizvesnoj završnici, Lonzo Bol je, dok je njegov otac provocirao publiku u Filadelfiji, posle sjajnog prodora, asistirao Brendonu Ingramu koji je u poslednoj sekundi pogodio za pobedu Lejkersa.

Juta - Hjuston 101:112
Bruklin - Oklahoma 100:95
Feniks - Vašington 99:109
Filadelfija - LA Lejkers 104:107

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke