Himki izdržao nalet španskog šampiona i upisao pobedu po povratku u EL

Autor: Nikola Miloradović
petak 13.10.2017.
21:08
Izvor: Sportske.net

Košarkaši moskovskog Himkija slavili su na startu Evrolige protiv Valensije.

bckhimki.ru
bckhimki.ru

Povezane vesti

Izabranici Jorgosa Barcokasa nadigrali su izabranike Ćusa Vidorete, slavili su u svojoj dvorani po povratku u Evroligu rezultatom 75-70.

Tesno je bilo u prvom kvartalu, ali je domaćin uspeo da ode na prvu kraću pauzu sa viškom poena, vodili su sa 18-17.

U nastavku je ruski sastav zaigrao još bolje, dodali su gas i poveli sa sedam poena pred poluvreme.

Nakon toga, probudila se Valensija, odlično su predvođeni bivšim igračem Olimpijakosa zaigrali u trećoj deonici došli i do preokreta, ali je domaćin zadržao prednost pred poslednjih 10 minuta.

Uspeo je Himki da zadrži prednost u poslednjem kvartalu, odlično je zaigrao i novajlija Tomas Robinson, te je četa Jorgosa Barcokasa upisala trijumf po povratku u elitno takmičenje.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu Aleksej Šved sa 19 poena, pratio ga je bivši igrač LA Lejkersa Tomas Robinson sa 16 (6sk), dvocifren još Malkom Tomas sa 10 poena (6sk).

Vrlo dobar i Stefan Marković sa devet poena i po dve asistencije i ukradene lopte, dok je Čarls Dženkins meč završio bez poena, morao je i ranije na klupu zbog pet upisanih faulova.

U poraženom sastavu najbolji Erik Grin sa 22 poena i čak osam skokova, pratio ga je Tibor Plajs sa 13 poena, po devet su dodali Bojan Dubljević i Durnekamp.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke