Heroj Štimara ostaje, makar za peškir i vodu!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 07.11.2017.
10:48
Izvor: Sportske.net

Srce reprezentacije, momak koji je odnosom prema državnom dresu pokazao kako se voli zemlja odlučio je da stavi tačku na svoju priču u nacionalnom timu.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Jučerašnji skraćeni spisak selektora Aleksandra Đorđevića otkrio nam je nešto što do sada nije bilo poznato, bolje rečeno nije bilo ozvaničeno.

Centar Anadolu Efesa Vladimir Štimac (30) najavio je posle Evropskog prvenstva u Istanbulu da će se oprostiti od reprezentacije, a to što nije na spisku za kvalifikacione mečeve sa Austrijom i Gruzijom znači da je odluka postala zvanična.

Ovakav rasplet iznenadio je mnoge ljubitelje košarke u Srbiji koji su tokom jučerašnjeg dana tražili objašnjenje od Vladimira Štimca, a centar Efesa ne bi bio ono što jeste da se nije oglasio.

"Hvala svima na lepim porukama, radio sam sve za zemlju i taj grb, dres i himnu. Za uzvrat sam samo hteo da vidim sreću i ponos ljudi na nas i naša dela, doček na balkonu je nešto što bih poželeo svakom sportisti. Jer, kako kažu, mi Srbi smo nebeski narod. Oprostio se jesam, ali ne znači da neću biti sa njima da ih podržim u svakom trenutku. Možda dodam peškir ili ponesem vodu... Što da ne, oni to sve zaslužuju i više od toga... Srbija iznad svega!", napisao je Vladimir Štimac.

Od poslednje četiri reprezentativne akcije Štimac je propustio samo jednu, Evropsko prvenstvo u Francuskoj na kojem Srbija nije osvojila medalju.

Sa "Orlovima" je uzeo srebra na Svetskom prvenstvu u Španiji, Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i Evropskom prvenstvu u Turskoj, a sa mlađim reprezentativnim kategorijama osvojio je dva evropska zlata. Ne treba zaboraviti ni dva zlata na Univerzijadama.

Selektor Aleksandar Đorđević nazvao je Vladimira Štimca pre nešto više od godinu dana srcem reprezentacije i nema sumnje da je to priznanje veće od svih medalja koje je osvojio sa državnim timom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Вук
Tuesday, 07.11.2017
15:27

Штета што није више играо на претходном првенству. Имао је одличну сезону и онда пресједи скоро сваку утакмицу. Није ни чудо што неће више да игра. Али је показао колико воли репрезентацију и поред те неправде. Браво, Штимара!

avatar
MARCO NICO
Tuesday, 07.11.2017
18:21

Nije dovoljno sto ga je ponovo vodio?

avatar
Tuesday, 07.11.2017
12:37

Хвала за све Штимаро, за Србију си давао увек преко својих могућности !!!

avatar
Kladionicar11
Tuesday, 07.11.2017
12:28

Svi nasi sportisti treba da se ugledaju na tebe. Uvek si ginuo na terenu i zbog toga od mene imas naklon do poda. Legendo, hvala ti za sve!

avatar
Markо Đorđević
Tuesday, 07.11.2017
12:04

Srce veliko kao cela Srbija ! Volimo te Stime !

avatar
LuckyStrike
Tuesday, 07.11.2017
11:58

Covek dokazao kako se voli svoja zemlja

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 07.11.2017
11:52

Znaci isto kao proslo prvenstvo,mases peskirima do finala i onda trenerski mag odluci da si spreman za 20min,sto da ne.

avatar
DR DRE
Tuesday, 07.11.2017
11:50

Do sada je mahao, a od sada ce da dodaje:-D Inace, uzeo je zlato u Turskoj.