Hero je heroj, najbolje od Medžika Džonsona, Majami na korak od sna!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 24.09.2020.
09:01
Izvor: Sportske.net

Hit dobio četvrti meč, ruki zapanjio Ameriku!

AP Photo/Mark J. Terril
AP Photo/Mark J. Terril

Povezane vesti

Majami je na pragu bitke za prsten.

Junak je Tajler Hero, 20-godišnji ruki je ubacio 17 od 37 poena u poslednjoj četvrtini, njeogva noć karijere dovela je Hit do vođstva od 3:1.

Njegov broj poena je najveći u jednom plej ofu od 1980. kada je Medžik ubacio 42. Jedini ruki koji je postigao više poena u plej ofu od Medžika Džonsona i Hiroa je naravno Vilt Čembrlen.

Kouč Seltiksa Bred Stivens kaže da je Hero koševima u seriji prelomio meč.

Treba reći da je Boston bio blizu ovog igrača, sigurno bi ga uzeli, ali su birali 14. na draftu, Majami je bio mesto ispred i pokupio momka iz Milvokija koji je posle godine na Kentakiju odlučio da se prijavi za draft.

Hero je ubacio 14 od 21 šuta, dao pet trojki, ostatak tima je šutirao 35%.

Dragić je može da veruje kakav je talenat mladi saigrač, Batler mu je prepustio stvari u finišu, kada su Seltiksi spustili deficit na dva poena.  Ali, nisu došli do preokreta. Dragić, Batler, Adebajo su dali po 20 poena, ostatak tima (ne računamo Heroa, ubacio je devet).

Boston je iskopao sebi duboku rupu u prvom delu, Tejtum je promašivao, Smart i Hejvord takođe nisu bili na visini zadatka, tim je napravio 11 od 19 grešava u prvom poluvremenu. Na njihovu sreću i Majami je bio loš, ali svejedno, na kraju je Hit uspeo da slavi 112:109, vode sa 3:1, sada je pred Bostonom baš težak zadatak.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke