Hejvord na prekretnici

  • Autor: Nikola Miloradović

  • 09. jun 2017.

  • 19:27

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Sjajni košarkaš Jute će ovog leta imati tri ponude na stolu.

Hejvord na prekretnici
Foto: Beta/AP Photo/Jim Mone
Juta je konačno ove sezone napravila iskorak, domogli su se polufinala Zapada, ali dalje nisu mogli.

Da su Gober i Hil ostali zdravi, možda bi i pomučili Voriorse, ovako su samo doživeli "metlu".

Hejvord je još jednom bio jedan od najboljih igrača u ekipi, u proseku je tokom regularnog dela sezone beležio 21,9 poena po utakmici, dok je u plej-ofu i popravio statistiku, pa je protivnicima u proseku davao 24,1 poen.

Ipak, ovog leta će postati slobodan igrač, Juta će uraditi sve u svojoj moći da ga zadrži u svojim redovima unosnim ugovorom, ali će krilni košarkaš na svom stolu izvesno imati makar još dve ponude.

Prva je od Boston Seltiksa i čini se da je to i najprimaljivija ponuda koju je mogao da dobije, makar u takmičarskom pogledu.

Četa Breda Stivensa radi dobar posao, predvođeni Ajzeom Tomasom su ove sezone stigli i do prvog mesta na Istoku, potom su se u plej-ofu domogli finala konferencije, ali su ih tu očekivano zaustavili Klivlend Kavalirsi.

Imaju pravo da prvi biraju na predstojećem draftu, očekuje se da odaberu Markela Fulca sa Vošington univerziteta.

Zadržaće jezgro igrača iz prethodnih sezona, sa Hejvordom bi nesumnjivo bili prava pretnja za Kavse naredne sezone. Krilni košarkaš Jute bi se tako preselio na istok, gde je konkurencija godinama unazad slabija nego na zapadu, te bi u dresu Seltiksa mogao da se nada i finalu konferencije, a možda i nečemu još boljem.


Treća ponuda koju će Hejvord dobiti u nastupajućem periodu, dolazi sa Floride, tačnije iz Majami Hita.

Pet Rajli je rešen da Majami vrati u vrh istočne konferencije, u sezoni koja je na izmaku nisu uspeli da se dokopaju doigravanja, ali je to bila gotovo nemoguća misija za Erika Spolstru, kako je ostao bez pomoći dva najbolja igrača, Dvejna Vejda i Krisa Boša.

On se oslonio na Vajtsajda i Dragića i umalo se dočepao plej-ofa, "Vrelina" je igrala sjajnu košarku u drugom delu sezone, na kraju su ipak ostali bez doigravanja.

Sa Hejvordom bi izvesno dobili na kvalitetnu, a kako će im Bošova plata biti skinuta sa budžeta, krilni centar verovatno završava karijeru zbog zdravstvenih problema, jasno je da mogu da mu ponude jako dobar ugovor.

Bilo kako bilo, Hejvord pred sobom ima nekoliko interesantnih izbora, ali bi najrealnije bilo da ostane veran Juti u potpiše novi ugovor sa njima.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari