Hardenovo "ludilo", Pol Džordž je "mister plej of"!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 16.04.2018.
07:57
Izvor: Sportske.net

Oklahoma i Hjuston startovali pobedama u doigravanju!

Beta/AP Photo/David J. Phillip
Beta/AP Photo/David J. Phillip

Povezane vesti

Minesota se odlično držala na startu serije u Teksasu, ali se protiv Hardena ne može. Ubacio je 44 poena, imao 8 asistencija, pa je, teže nego što se očekivalo najbolji tim lige poveo u seriji protiv "Vukova".

Na drugoj strani, ni klupa gostiju koju su predvodili veterani Kroford i Rouz, sa 16, odnosno 15 poena, nije bila dovoljna, Bjelica se nije upisao, odigrao je manje od šest minuta.

Roketsi nisu bili na očekivanom nivou, dali su 10 trojki iz 37 pokušaja, ali je "Bradonja" čovek-tim. Pomnoć je imao u Klintu Kapeli, centar domaćih je ubacio 24 poena, uz 12 skokova, njih dvojica su nadoknadili slabu partiju ostatka ekipe.

Inače, Minesota je i vodila u poslednjoj četvrtini, ali je usledila serija domaćih od 9:0, Harden je učestvovao u tome sa sedam poena. Na kraju, gosti su imali šansu za produžetak, Batler je promašio. Hjuston je odlično odradio odbranu na Taunsu, pustio ga na osam poena. Ovo je inače prvo pojavljivanje Minesote u plej ofu od 2004. godine.

Sledeći meč je u sredu u Hjustonu.

Prednost domaćeg terena na startu je iskoristila i Oklahoma. Rasel Vestbruk je ubacio 29 poena, imao 13 skokova i 8 asistencija, ali je čovek odluke bio Pol Džordž. Sa 36 poena je rasturio Jutu, uz sjajan procenat šuta. Sasuo je rafal od osam trojki, pokazao da u plej ofu uvek igra najbolje. Naime, Pol Džordž je u Indijani u plej ofu u proseku postizao 27 poena po meču.

Donovan Mičel je na drugoj strani ubacio 27 poena, imao 10 skokova. Juta je u finišu pokušala da se vrati,ali je Tander sačuvao pobedu i poveo u seriji.



U ranije odigranim mečevima, brejk Indijane u Klivlendu, drama u Bostonu posle koje su Seltiksi ipak sačuvali prednost domaćeg terena.

Rezultati:

Hjuston - Minesota 104:101 (1:0)
Oklahoma - Juta 116:108 (1:0)
Klivlend - Indijana 80:98 (0:1)
Boston - Milvoki 113:107 (1:0)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke