Hardenov teror, "Popov fen" prestrašio Sparse, Vestbruk ispunio obećanje protiv Dončića!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 01.01.2019.
10:29
Izvor: Sportske.net

U noćašnjim utakmicama, San Antonio odigrao najbolju četvrtinu u 25 godina, Harden nezaustavljiv, Vestbruk servirao osvetu...

Beta/AP Photo/David J. Phillip
Beta/AP Photo/David J. Phillip

Povezane vesti

Nakon očajne partije u prošloj utakmici, Rasel Vestbruk je ceo naplatio Dončiću i Dalasu. Tripl-dabl lidera Oklahome, 32 poena, po 11 skokova i asistencija, 4 ukradene lopte, neuporedivo bolji šut nego u prethodnim mečevima, ukratko, previše za Dalas.

Dončić je ubacio tri trojke, 17 poena, imao 6 skokova, ali njegov tim je prodao čak 26 lopti i igrao mnogo slabije nego u nedelju kada su preokretom slavili protiv Tandera. Upravo tada je Vestbruk obećao mnogo bolju partiju, 24 sata kasnije na teren je izašao izuzetno motivisan, ovo je tek druga pobeda Oklahome u pet mečeva.

Sansi nisu imali šansu protiv Feniksa, sve je bilo gotovo posle tri četvrtine, Stef Kari je ubacio 34 poena, sredinom druge četvrtine gosti su pojačali ritam, ubacili su 14 trojki, uz 50% šuta, razlika u klasi očigledna. I klupa šampiona raspoložena, ubacili su 46 poena Sansima koji nastavljaju sa mečevima kod kuće, sutra u pustinju stiže Filadelfija.

Karl Entoni Tauns je opet bio sjajan, 28 poena, 17 skokova, 6 asistencija i 5 blokada, ali nije imao pravu podršku protiv Pelikansa. Džulijus Rendl je ubacio 33 poena, pa iako nije bilo "Obrve" Dejvisa domaćin je slavio. Darijus Miler je odigrao sjajnu poslednju četvrtinu, sa 13 poena u tom periodu prelomio meč, pogodio je ukupno pet trojki.

San Antonio je slavio protiv Bostona, Greg Popović im je održao predavanje u svom stilu na poluvremenu, ono što je usledilo je najefikasnija četvrtina njegovog tim u poslednjih 25 godina. Ubacili su Seltiksima 46 poena u trećem periodu, pogodili 19 od 25 šuteva. Inače u prvoj četvrtini su dali samo 17 poena, na kraju Oldridž prevaga, rasturio je Boston u reketu, 32 poena, 8 skokova, 5 asistencija, Kajri 16 na drugoj strani, Džajlen Braun je brojao do 30, ali gosti jednostavno nisu imali rešenje za uragan "Mamuza" nakon poluvremena.

Harden je nastavio teror, kada je u ovakvoj formi kao u poslednjih nekoliko nedelja, Hjuston je legitiman kandidat za titulu. "Bradonja" je ubacio 43 poena, imao 13 asistencija, 10 skokova, ovo je četvrti put u nizu da daje preko 40 poena. Hjuston je dobio 10 od poslednjih 11 mečeva, posle očajnog starta, Roketsi sada već dele četvrto mesto Zapada sa Klipersima. Bili su sinoć bez Krisa Pola, ali ovakvom Hardenu nije potreban niko.

Šarlot je zaledio Orlando na -25, Vučević 12 poena, 5 skokova, povredio je koleno u finišu treće četvrtine, bez njega na standardnom nivou Medžik nema šta da traži u ovakvim mečevima. Kemba Voker i Malik Monk su iskombinovali 45 poena, Voker je odsedeo poslednju četvrtinu.

Indijana je na matineu, uz 22 poena Oladipa, slavila protiv Atlante, koja je bila bez Bazmora, Dedmona kao i Tajrona Prinsa koji još neće na parket.

Rezultati:

Feniks - Golden Stejt 109:132
Oklahoma - Dalas 122:102
Nju Orleans - Minesota 123:114
San Antonio - Boston 120:111
Hjuston - Memfis 113:101
Šarlot - Orlando 125:100
Indijana - Atlanta 116:108

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke