Haos na Jadranu, Mornar tuži ABA i Evroligu!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 16.06.2020.
13:16
Izvor: Sportske.net

Barani "presavili tabak"

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Mornar iz Bara je odlukom Evrolige sklonjen sa liste učesnika u Evrokupu, pa je crnogorski tim najavio tužbu ne samo protiv Evrolige, već i ABA lige.

To je u današnjem saopštenju za medije objavio predsednik kluba Đorđije Pavićević.

On je objasnio da je problem u tome što je prednost dobila ekipa Cedevita Olimpije sa kojom deli četvrto mesto, s tim što Barani imaju bolji međusobni skor pošto su dobili obe utakmice sa timom iz Ljubljane.

Prema pravilima ABA lige, u takvim situacijama prednost ima tim sa boljim rezultatom iz međusobnih duela, ali pošto regularni deo sezone nije završen, u ABA ligi su iskoristili pravilnik FIBA koja daje prednost koš-razlici koja je u korist Cedevita Olimpije.

Mornar tvrdi da to pravilo FIBA ne podleže pravilniku ABA lige, pa klub uveliko sprema tužbu protiv obe organizacije.

"Pored razmatranja svrsishodnosti daljeg učešća u ABA ligi, spremićemo advokatski tim koji će tužiti ABA ligu, a istovremeno i Evroligu. Tražićemo povraćaj svih uloženih sredstava u takmičarskoj sezoni 2019/20. A ta sredstva nisu mala. Pa neka se ustanovi ko je kriv za ovo što se desilo"
, stoji u saopštenju Đorđija Pavićevića.

"Postavlja se pitanje: koga štiti ABA liga? Da li onu ekipu koja je poslije pet dana od proglašenja pandemije koronavirusa raspustila sve i koja nije imala pet igrača na spisku ili ekipu koja je, uz Real Madrid, jedina, do sada, isplatila sve (!) ugovorne obaveze igračima i do 10. maja, praktično, formirala ekipu za iduću sezonu?

Ovaj nesportski potez rukovodstva ABA lige, odnosno proslijeđeni nefer spisak Evrokupu sa učesnicima tog takmičenja iz ABA lige, gdje je Mornar očigledno upućen na sporedni kolosjek, na vajld kartu, i potom odluka Evrokupa da ne budemo učesnici drugog po značaju evropskog takmičenja, samo će nas podstaći da u sljedećoj godini budemo još jači i da pokažemo i rukovodstvu i ekipama ABA lige da se samo na sportski način može doći do sportskih visina, sa kojih se, onda, svakome može pogledati u oči. Za ovako nakaradnu odluku trebalo je imati debeo obraz.",
smatra prvi čovek Mornara.

Bonus baner


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
babaroga
Wednesday, 17.06.2020
11:59
avatar
Man united
Tuesday, 16.06.2020
20:23

Зар у еврокупу није донесена одлука ко у ЕЛ да исти учесници учествују у поновљеној сезони?

avatar
DVA HRAMA
Tuesday, 16.06.2020
14:09