Gurovićeva ispovest - Idol Kukoč, borba sa depresijom i šta bi Divac uradio da su u svlačionici koristili 'Instagram'

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 22.10.2018.
12:48
Izvor: Sportske.net

Sjajan intervju dao je Milan Gurović za grčku "Gazetu". Govorio je o svojim idolima, temperamentu koji nije mogao da sputa, ali i o borbi sa depresijom i zanimljivostima iz vremena kada je nosio reprezentativni dres.

Epa/Srdjan Suki
Epa/Srdjan Suki

Povezane vesti

Bivši reprezentativac Jugoslavije i član Partizana i Crvene zvezde "otvorio je dušu" u razgovoru za grčku "Gazetu".

Milan Gurović (42) se prisetio vremena kada je počinjao profesionalnu karijeru, svih uspona i padova koje je doživljavao, a otkrio je mnogo zanimljivih detalja koji ga izdvajaju u odnosu na mnoge druge bivše košarkaše.

Na početku razgovora za grčku "Gazetu" Gurović je priznao da mnogo puta u karijeri nije umeo da sputa emocije i da ga je to mnogo koštalo.

"Veoma sam emotivna osoba. Mnogo puta u karijeri emocije su mi pravile probleme. Ne znam kako bih opisao neke svoje reakcije. Van terena sam onakav kakvog me vidite sada, prilično tih i povučen momak, ali ne znam šta se događalo kada izađem na parket. Možda sam imao životinju u sebi, zver koju nisam mogao da kontrolišem! Šalu na stranu, uzrok takvog ponašanja leži u tome što sam uvek želeo da pobedim. To objašnjava moje 'eksplozije' na terenu", objasnio je Gurović.

Kada je već reč o emocijama, Grci nisu mogli a da ne pitaju koja je omiljena psovka bivšeg košarkaša Partizana i Crvene zvezde.

"E u pi**u materinu! To je tipična srpska psovka", kaže Gurović.

Na početku profesionalne karijere uzor mladog Milana bio je legendarni Toni Kukoč.

"Bio je najbolji i najkompletniji igrač. Otvorenih usta sam gledao njegove partije u dresu Jugoplastike kada je imao samo 19 godina! Bio je moj idol, ali kada sam odrastao prevazišao sam to. Samo sam želeo da budem Milan Gurović, da budem svoj i da imam sopstveni identitet", ističe Gurović.

Kao igrača Milana Gurovića su najviše nervirali sastanci pred utakmicu.

"Kad malo bolje razmislim, to je bilo nešto najgore za mene. Noćna mora! Znate kada se okupimo dva dana pre utakmice i gledamo video analize... Daj... Ako si profesionalac znaš šta te čeka i protiv koga igraš. Moraš da budeš spreman svakog trenutka i bez video analiza", ističe "Čiča".

Kada je već reč o pripremi utakmice i ulozi trenera, Milan Gurović nema dilemu oko toga sa kim bi seo da popije rakiju.

"Sa Željkom! Ne pijem alkohol ali ne bih propustio tu priliku. Obradović je divna osoba i ne govorim samo o njegovim trenerskim kvalitetima. Isto važi i za Šakotu i Pedulakisa", rekao je Gurović.

Kada uzmemo u obzir kakav je temperament imao Milan Gurović na terenu tokom igračkih dana, ne čudi što bi potpisao izjavu Danijelea De Rosija vezano za korišćenje društvenih mreža u svlačionici.

"Potpuno se slažem sa njim. Možete li da zamislite da smo mi stavljali slike na Instagram kada smo igrali protiv Amerikanaca u Indianapolisu? Zamislite tako nešto u reprezentaciji Jugoslavije? Nemoguće! Divac bi nas sve pobio", konstatuje Gurović.

Epizoda sa Mundobasketa u Indianapolisu spada u najlepše koje je Gurović prošao u karijeri, ali nije uvek bilo sve "ružičasto". Najveće probleme imao je 2004. godine, nakon što je potpisao za Partizan.

"Nakon što sam potpisao za Partizan 2004. godine suočio sam se sa depresijom. Nemam problem da pričam o tome iako mnogi veruju da to nije dobro za imidž. Ne, brate! Dobro je, neophodno je da otvoriš dušu i skineš teret sa ramena. Normalno je da se većina igrača susretne sa depresijom u određenom trenutku karijere. Tada sam imao 29 godina i bio sam u kanalu. Nisam mogao da dam 100% sebe. U našem poslu uvek si pod pritiskom, uvek se ide na pobedu. Um mi je bio razoren", prisetio se Gurović teških vremena.

Lek je pronašao u pozitivnim mislima, ne u medikamentima i terapijama.

Milan Gurovic

Kada je reč o bivšim saigračima jedan zauzima posebno mesto u srcu Milana Gurovića.

"Dejan Bodiroga. Bio mi je najbolji saigrač i radi se o sjajnom momku koji je uvek pokušavao da pomogne da bi vas učinio boljim. Svi ga poštuju i uvek je bio poseban za mene", priznao je Gurović.

Kao neko ko je sa 17 godina otišao u inostranstvo Milan Gurović zna šta bi posavetovao nekog današnjeg klinca.

"Pokušaj da budeš pametan! Budi dobar, treniraj naporno i nemoj da praviš greške koje sam ja pravio. Pravio sam mnogo grešaka ali to nisam shvatao jer sam bio sam. Nisam imao nikoga pored sebe ko bi me posavetovao i rekao šta je dobro, a šta ne. Ukoliko moja deca postanu igrači tačno ću znati šta da ih posavetujem", kaže Gurović.

Za kraj su ostavljene teme koje se tiču grčke košarke i vremena koje je Milan Gurović proveo u zemlji Helena.

"Slušajte, grčka liga je mnogo pomogla srpskim igračima, ne mi njoj. U Jugoslaviji zahvaćenoj ratom na snazi je bio embargo, naše prvenstvo je propalo, tako da je grčka liga i vaša federacija učinila mnogo za nas i to nikada nećemo zaboraviti", konstatovao je Gurović koji je prve korake u profesionalnoj karijeri napravio u Peristeriju.

"Želim da poručim Grcima da ih mnogo volim. Vi ste naša braća i tako će biti zauvek", zaključio je Milan Gurović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Monday, 22.10.2018
18:51

...ko Milaneeee.......

avatar
Blackmamba24
Monday, 22.10.2018
17:06

Grci su nam blizi nego Rusi u koje se kunemo

avatar
Pipo Inzagi
Monday, 22.10.2018
13:20

Naravno da si pao u depresiju kad si potpisao za partizan...

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Monday, 22.10.2018
12:58

Ko bi rekao da je Kukoc bio "Cicin" idol:-D