Gudurićev rekord, Ostin navijao da isključe tatu!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 14.11.2019.
08:52
Izvor: Sportske.net

Odlična partija Srbina u večeri u kojoj su Lejkersi naplatili Voriorsima, Vučević rasturio Filadelfiju, Ostin Rivers ismevao oca...

AP Photo/Karen Pulfer Focht
AP Photo/Karen Pulfer Focht

Povezane vesti

Naravno da Lejkersi nisu propustili da naplate Voriorsima sva poniženja iz prethodnih nekoliko godina. Laka pobeda domaćina protiv komšija sa severa države, nije bilo Entoni Dejvisa, ali nije bio ni potreban. Džaval MekGi je odigrao sjajnu partiju, 18 poena i 17 skokova, uz rezervnog centra Lejkersa, Lebron 23 poena i 12 asistencija, Kuzma je brojao do 22. Uz sko 9-2 Lejkersi su vodeći tim Zapada.

Fred VanFlit je dobio pravu šansu posle odlaska Kavaja Leonarda, znalo se da je paklen igrač u pitanju, noćas je u Oregonu ubacio 30 poena, šampion je slavio protiv Portlanda. Kamerunac Siakam je bio najefikasniji sa 36, Terens Dejvis i Holis-Džeferson dodali su poene za klupe, a odbrana Kanađana je svela Lilarda na deve poena, najmanje u sezoni. Imao je 10 asistencija, domaćina je u igri držao Rodni Hud sa 25 poena, ali nije bilo dovoljno.

Kad smo kod Kanađana, da kažemo da Endrju Vigins igra sjajno ove sezone za Minesotu. Ubacio je 30 poena San Antoniju u pobedi "Vukova". On i Tauns (28 poena i 11 skokova) su jedini NBA tandem koji u proseku postiže 25 poena po meču. Kod Sparsa DeRozan za koga se priča da bi mogao u trejdu u Orlando, 27 poena, Oldridž 23, njih dvojica su dobro šutirali, ostatak tima bez većeg učinka, Sparsi su pogodili samo 3 trojke iz 17 pokušaja.

Boston je utrpao 140 poena Vizardsima, i sami su primili mnogo koševa, u meču bez odbrana. Oba tima imala su preko 50% šuta, Kemba Voker je predvodio "Kelte" sa 25 poena, Tejtum je ubacio 23, Braun 22. Kod Vizardsa čak 44 za Bredli Bila, ali to nije sprečilo Seltikse da stignu do devete pobede u nizu. Izgubili su na premijeri od Siksersa, onda naređali trijumfe, vodeći su tim lige.

Derbi je pripao Hjustonu koji je preskočio Kliperse. Harden je nastavio niz, 47 poena za "Bradu", pokrio je i Vestbrukve loše kolone, odbrana je odradila odličan posao, spustili su rivala na 39% šuta. Leonard 26 poena, 12 skokova, 7 asistencija, Dok Rivers je isključen zbog protesta, rođeni sin mu se smejao na terenu, i navijao da ga isključe.

"Ovo će biti čudan Dan zahvalnosti", rekao je Ostin Rivers koji se nije proslavio sa 7 poena za Roketse i lošim šutem za tri poena.

Značajna pobeda, injekcija samopouzdanja za Orlando koji nije dobro startovao, ali je savladao favorizovanu Filadelfiju. Ponovo je Embid bio van stroja, posao olakšan Nikoli Vučeviću, 25 poena, 12 skokova, Aron Gordon je dodao 18, uz 13 uhvaćenih lopti. Sedam igrača Medžika bilo je dvocifreno, pogodili su gotovo sve u poslednjem periodu, naterali rivala na sedam grešaka i na kraju zasluženo slavili.

Have yourself a 3rd Quarter Marko!

11 points in the 3rd for Guduric!@memgrizz | #GrindCity pic.twitter.com/FbyKM7zC9V

— FOX Sports Grizzlies (@GrizzliesOnFSSE) 14. новембар 2019. >
Iako je pojačanje iz Bostona, Teri Rozije odigrao konačno utakmicu na nivou koji se očekuje, ubacio 33 poena, Šarlot je izgubio od Memfisa. "Grizlije" je predvodio odlični ruki Dža Morant, 23 poena, 11 asistencija, naš Gudurić odličan, 17 poena, ubacio je četiri trojke za manje od 20 minuta, ovo je njegov lični rekord. Ipak, u prvom planu je bio Morant, on je iz Južne Karoline, njegov otac je slavio živopisno u prvom redovima. Morant je pogodio za pobedu iako su se Hornetsi vratili sa -10.

Rezultati:

LA Lejkers - Golden Stejt 120:94
Portland - Toronto 106:114
Minesota - San Antonio 129:114
Boston - Vašington 140:133
Hjuston - LA Klipers 102:93
Orlando - Filadelfija 112:97
Šarlot - Memfis 117:119

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke