Gudurić sipao trojke, ali šta se desilo Feneru u poslednjoj četvrtini?!

Autor: Darko Mitrović
utorak 24.04.2018.
22:54
Izvor: Sportske.net

Ništa od ''metle'', Fenerbahče će morati još da se pomuči da bi stigao na F4 Evrolige u Beogradu.

Epa/Erdem Sahin
Epa/Erdem Sahin

Povezane vesti

U trećoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige, Baskonija je pred svojim navijačima večeras savladala Fenerbahče rezultatom 88-83 i tako produžila nadu kada je u pitanju plasman na fanjal-for.

Podsetimo, ekipa Željka Obradovića je dobila prve dve utakmice u Istanbulu, večeras je imala prvu ''meč loptu'', ali je nije iskoristila, pa je sada rezultat 2:1 u pobedama u korist Fenerbahčea.

Baskonija je bolje počela ovaj meč, povela je u prvoj četvrtini sa 18:10, ali onda sledi serija gostiju od 10:1 i Fener je u drugu deonicu ušao sa minimalnom rezultatskom prednošću.

Ipak, nije se dugo čekalo da domaći ponovo preuzmu kontrolu, odlično su odigrali drugu četvrtinu, a novi povratak Fenerbahčea usledio je u završnici treće, kada su gosti smanjili na 67:66.

Delovalo je da je Obradovićev tim na odlilčnom putu da napravi preokret i već večeras završi ovu seriju, ali onda su gosti doživeli pravi brodolom nu uvodnih nekoliko minuta poslednje četvrtine. Neverovatnih 15:0 napravila je Baskonija u tom delu igre i tu je ovaj meč praktično bio rešen, iako je Fener do kraja uspeo da smanji razliku i poraz učini pristojnijim.

Rodrig Buboa je sa 21 poenom bio najbolji u pobedničkoj ekipi, a Vojtman i Pojrije su upisali po 12.

U Fenerbahčeu, Marko Gudurić odličan u šutu za tri poena, pogodio je četiri trojke iz pet pokušaja i meč je završio sa tih 12 poena, uz tri skoka i dve asistencije. Jan Veseli je postigao 17 poena, uz 10 skokova, Slukas 14, Datome se zaustavio na 13 poena. Drugi reprezentativac Srbije iz redova Fenerbahčea, Nikola Kalinić večeras je upisao dva poena za 14 minuta u igri.

Podsetimo, ranije večeras je Žalgiris bio bolji od Olimpijakosa (80-60) i poveo sa 2-1 u četvrtfinalnoj seriji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke