Gudurić "namestio ruku" za F4

Autor: Boban Filipović
petak 11.05.2018.
17:39
Izvor: Sportske.net

Četa Željka Obradovića je upisala rutinsku pobedu u turskom šampionatu na "generalnoj probi" za predstojeći fajnal-for Evrolige u Beogradu.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Aktuelni šrvak Evrope i Turske je lako izašao na kraj sa gradskim rivalom Istanbul Bujukšehirom na premijernoj utakmici poslenjeg, 30. kola regularnog dela sezone u TBSL.

Rezultat je bio 96:73, a Istanbul BB je bio ravnopravan rival samo u prvoj četvrtini.

Svi puleni Željka Obradovića su se upisali u strelce, najefikasniji je bio centar Ahmet Duverioglu sa 18 poena, ovaj poturčenjak iz Jordana je zabeležio dabl-dabl učinak s obzirom da je imao i 10 skokova. Dvocifren broj poena upisali su još omaleni plejmejker Bobi Dikson aka Ali Muhamed (16), kapiten Melih Mahmutoglu (11) i Egehan Arna (10).

Marko Gudurić je za nešto manje od 18 minuta provedenih u igri pogodio sve što je baico na koš (3/3 za dva, 1/1 za tri), postigao 9 poena, bio je najbolji asistent Fenera sa 5 uspešnih dodavanja ka svojim saigračima, uhvatio je i po jedan skok u odbrani i u napadu.

Nikola Kalinić nije igrao, njega Žoc ne troši u domaćem šampinatu, čuva ga za Evroligu, sigurno će i na predstojećem fajnal-foru u Beogradu dobiti specijalne zadatke.

Što se tiče poraženih gostiju, imali su četvoricu dvocifrenih (Olmaz i Topmson po 16 p, Bukner 13p, Jaka Klobučar 11p). Stefan Birčević nije igrao jer se još nije oporavio zbog povrede, a u timu nije bilo ni najboljeg igrača ekipe Ivana Buve, koji je pre nekoliko dana prešao u Valensiju pošto je Istanbul BB ostao bez šansi da se plasira u plej-of.

Fener je još ranije obezbedio pol poziciju pred doigravanje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke