Gruzija pokazala zube, "Orlovi" odgovorili 'stotkom'!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 27.11.2017.
22:03
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je drugi trijumf na isto toliko mečeva u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini. Nakon Austrije u "Pioniru" savladala i selekcija Gruzije.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Dosta teži posao imali su večeras izabranici Aleksandra Đorđevića u odnosu na ono što smo videli u petak, ali su i pored toga uspešno preskočili drugu prepreku na putu ka Svetskom prvenstvu u Kini.

Reprezentacija Srbije savladala je večeras selekciju Gruzije rezultatom 105:87 (21:21, 23:24, 30:19, 31:23) pred nešto više od 5.000 gledalaca u hali "Aleksandar Nikolić".


"Orlovi" su do drugog trijumfa u kvalifikacionoj Grupi G stigli teže nego u duelu sa Austrijom, ali je i večeras kvalitet našeg nacionalnog tima došao do izražaja protiv borbene i neugodne ekipe Gruzije.

Gosti su tokom prvog poluvremena uspeli da ostanu u egalu zahvaljujući gruboj igri u odbrani koju su arbitri samo delimično sankcionisali, ali i fantastičnom Majklu Diksonu koji je sa 23 poena (4/7 za tri) dominirao tokom prva dva kvartala.

Izabranici Aleksandra Đorđevića prikazali su se u pravom svetlu samo u prva četiri minuta drugog kvartala što se odrazilo i na rezultat (7 poena prednost).

Nakon toga je došlo do pada u odbrani, pre svega u individualnim zadacima pa je Gruzija trojkama uhvatila priključak i uspela da ode na odmor sa "pola koša" prednosti (44:45).

Srbija
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds

Nastavak je doneo očekivan rasplet situacije na terenu. Veliki broj prekršaja koštao je Gruziju, najbolji pojedinci ušli su u problem sa "penalima", a "Orlovi" su strpljivom igrom lagano lomili rivala.

Prelomni momenti utakmice viđeni su u poslednjem minutu treće četvrtine nakon što je Dejan Todorović ukrao loptu i akciju završio sa 2+1 pa je Srbija otišla na poslednju pauzu sa 10 poena prednosti (74:64).

Ako je i bilo dileme oko toga ko će na kraju izaći kao pobednik iz večerašnje utakmice, nakon trojki Milana Mačvana i Marka Simonovića na startu poslednje četvrtine to pitanje se više nije postavljalo.

Srbija je do kraja uspela da dođe do sto postignutih poena i drugog trijumfa na startu kvalifikacija za Mundobasket u Kini.

Najefikasniji pojedinci u našem nacionalnom timu bili su Miroslav Raduljica (28 pts, 8 sk, 4 as), Milan Mačvan (18 pts, 4 sk, 6 as), Stefan Peno (17 pts, 2 sk) i Marko Simonović (12 pts, 3 sk).

Majkl Dikson je bio ubedljivo najbolji pojedinac na utakmici sa 36 poena, 4 skoka i 9 asistencija, a Bokolišvili ga je pratio u selekciji Gruzije sa 14 poena.

Naredne mečeve "Orlovi" će odigrati krajem februara 2018. godine. Prvi krug grupne faze Srbija završava na gostovanju Nemačkoj (23. februar), a dva dana kasnije "Orlovi" gostiju Austriji.

Podsećamo da će plasman u narednu fazu kvalifikacija obezbediti po tri selekcije iz svake grupe, a rezultati će se prenositi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 27.11.2017
23:52

Прво полувреме опуштено, а у другом пун гас ! Браво за момке који су изнели ове две утакмице !