Gromozvučni Top 10

Autor: Boban Filipović
četvrtak 28.12.2017.
16:46
Izvor: Sportske.net

Na prve dve pozicije su zakucananja košarkaša Oklahome Tander.

Beta/AP Photo/Garett Fisbeck
Beta/AP Photo/Garett Fisbeck

Povezane vesti

Bilo je veoma bogato i sadržajno u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu u noći između srede i četvrtka.

Bogdan Bogdanović je odigrao jednu od najboljih utakmica od kako je stigao u NBA, imao ogromne zasluge u pobedi Sakramento Kingsa nad Klivlend Kavalirsima, ali je ipak ostao u senci četrdesetogodišnjeg Vinsa Kartera.

Junak večeri je bio Ražon Rondo.

Iskusni plejmejker je imao čak 25 asistencija u pobedi Nju Orleans Pelikansa nad Bruklin Netsima i to je najveći broj asisteincija koje je zabeležio jedan košarkaš na jednoj NBA utakmici u poslednje dve decenije.

Poslednji koji je zabeležio 25 asistencija na jednom meču bio je Džejson Kid februara 1996, godine kao igrač Dalas Mevsa.

Rondo doing his best Jason Kidd impression tonight with 25 assists.

A post shared by Bleacher Report (@bleacherreport) on Dec 27, 2017 at 8:30pm PST


Kad smo kod Dalasa, ikona ove franšize, Dirk Novicki, je podsetio na svoje najbolje dane i vodio ekipu do pobede u Indijanapolisu nad favorizovanim Pejsersima. Nisu Maveriksi jedini 'očajnici' koji su se sinoć radovali, pošto su Houksi iz Atlante oborili na pleća Vašington Vizardse, a Memfis Grizlisi tukli Lejkerse u El-Eju.

Najenizvesnije je bilo u Minesoti, gde je su Timbervulvsi srušili Jokićeve Nagetse posle proodužetka na krilima raspucanog Džimija Batlera. Nemanja Bjelica se vratio u pogon posle pauze.

Probuđeni Čikago Bulsi su u istočnom klasiku dobili Nikse, Boston Seltiksi su kao gosti slomili otpor Šarlot Hornetsa u finišu zahvaljujući nadahnutnom rukiju Tejtumu, a najubedljiviju pobedu večeri ostvarili su "gospodari prstenova" Golden Stejt Voriorsi protiv Jute Džez.

Ubedljiva je bila i Oklahoma protiv Toronta, igrači Tandera su po mišljenju selektora TOP 10 liste bili najatraktivniji.

Uživajte.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke