''Grobari'', ne skidajte Trinkijeriju osmeh sa lica! A šta je sa Zagorcem?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 04.02.2019.
11:33
Izvor: Beta

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri ocenio je danas sezonu u Evrokupu sa "okej", uz reči da su "dve lopte" nedostajale za plasman u četvrtfinale tog takmičenja.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Partizan uoči poslednjeg kola nema šansu za plasman u narednu fazu Evrokupa.

"Dve lopte su nedostajale i to znači da nismo košarkaški zaslužili Top 8 Evrokupa. Imali smo vrhunske utakmice, čak smo bolje igrali na strani nego kod kuće i to je malo čudno. To mi puno znači. Nismo imali perspektivu kada smo došli, ali smo se ponosno borili, napunili Pionir, dobili dobre protivnike i mislim da je okej bila sezona u Evropi", rekao je Trinkijeri novinarima u Beogradu.

Crno-belima je ostala utakmica poslednjeg kola Grupe E Top 16 faze sa Albom, u utorak od 20.45 u Berlinu.

"Nažalost, zbog dve lopte utakmica neće biti važna, neće nam ništa doneti što se tiče plasmana dalje. Ali, igraće Alba i Partizan, dva velika imena. Moraćemo da igramo što ozbiljnije, nema tu mnogo filozofije. Biće kompletno drugačija utakmica (nego protiv Albe u Beogradu), to znamo. Želim da nadjemo minutažu za one koji su malo manje igrali, a da ne izgubimo koncentraciju'', kazao je Trinkijeri.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
Andrea Trinkijeri

Upitan je i za poraz od Lijetuvos ritasa, kojim je Partizan ostao bez šanse za plasman u četvrtfinale. Italijanski trener je rekao da je zadovoljan jer se ekipa oporavila od toga i trijumfovala protiv Cibone u ABA ligi.

"Utakmica u Zagrebu je bila veoma važna jer nije lako vratiti se posle takvog poraza. Uvek imaš frustraciju, negativan osećaj. Ali, ekipa je veoma dobro reagovala. Igrali smo čvrsto i to nam je trebalo. Idemo u Berlin i onda se spremamo za veliku utakmicu protiv Budućnosti", naveo je on.

Ponovo je istakao veliku podršku navijača.

"Ne volim da budem dosadan, već sam mnogo, mnogo puta rekao. Svaki dan se probudim i osmeh mi je na licu kada pomislim kakvu podršku imamo. Znam šta to znači, svaki dan", rekao je Trinkijeri.

Kada je reč o povređenom Radetu Zagorcu, koji je trenirao dan pred utakmicu protiv Albe, Trinkijeri je rekao da se on "oporavlja svaki dan".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke