"Grmelo" protiv lidera, "Kelti" u slobodnom padu, vratio se Bjelica!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 26.12.2017.
08:07
Izvor: Sportske.net

Oklahoma posle lošeg starta podigla glavu, Minesoti božićni poklon u El-Eju, Seltiksi u lošoj formi.

EPA/LARRY W. SMITH
EPA/LARRY W. SMITH

Povezane vesti

Hladna osveta Vizardsa, servirana Seltiksima ostaće upamćena. Naime, ovo je prvi put da najuspešnija franšiza lige igra meč na Božić. Neće im ostati u lepom sećanju, izgubili su treći put u poslednja četiri meča i pokazali da su u padu forme.

Bredli Bil je ubacio 25 poena za Vizardse, Džon Vol dodao 21 i imao 14 asistencija, kod "Kelta", Irving i Tejtum po 20, Seltiksi su napravili duplo više grešaka od rivala, pa ni činjenica da su gotovo šutirali 50% trojke nije pomogla. Loša odbrana im je presudila, očigledno da će Stivens brzo morati da nađe rešenje.

Karl Entoni Tauns je sa 21 poenom i 10 skokova vodio Minesotu do trijumfa u El-Eju. Lejkersima nije pomogao ni fantastički Kajl Kuzma koji je ubacio 31 poen. Za Minesotu je ovo prva božićna pobeda, domaćin oslabljen, bez Bola i Ingrama, oni stalno igraju na Božić, imaju skor 22-22, da su dobili stigli bi Nikse u broju pobeda na praznik na večnoj listi.

Posle 15 mečeva vratio se Nemanja Bjelica, igrao je manje od šest minuta, promašio jednu trojku, realizovao bacanja i imao dva skoka.

Oklahoma je tukla nekadašnjeg ljubimca Hardena i njegove Roketse. U noćnom derbiju, Vestbruk sa 31 poenom i 11 asistencija uspeo da dovede zahuktalu Oklahomu do trijumfa. "Bradonja" je na drugoj strani imao 29 poena, 14 asistencija i 8 skokova, gostima je nedostajao Kris Pol, ubacili su 12 trojki uz loš šut, kada je tako, teško je dobiti tim kvaliteta Tandera koji nalazi sebe. Pol Džordž je ubacio 24 poena, Melo dodao 20 uz samo četiri promašaja, sjajno igra Stiven Adams, 15 poena, 10 skokova, 3 blokade.

Ovo je peta pobeda za Oklahomu u nizu, start je bio 4-7, sada već liče na ozbiljan tim. Hjuston je bio na minus 3 u poslednjem minutu, Harden je probao da iznudi faul iz teške pozicije šutom za tri poena, nije uspeo, Roberson je sa dva bacanja, priveo meč kraju.



U derbiju dana, repriza finala, Golden Stejt je tukao Klivlend, dok su Vizardsi odneli pobedu iz "Medison Skver Gardena".

Rezultati:

Oklahoma - Hjuston 107:102
Njujork - Filadelfija 98:105
Golden Stejt - Klivlend 99:92
Boston - Vašington 103:111
LA Lejkers - Minesota 104:121

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke