Grk je "čudovište", Bobi iskoristio šansu, jedva ga odvojili od Džordana!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 14.02.2019.
09:19
Izvor: Sportske.net

Nema rešenja za ovakvog Grka, porazi šampiona i Hjustona, Marjanović uvek spreman, prijao mu trejd u Filadelfiju...

EPA-EFE/TANNEN MAURY
EPA-EFE/TANNEN MAURY

Povezane vesti

Klipersi su se pobedom protiv slabog Feniksa vratili na poziciju koja donosi plej of "Svit" Lu Vilijams je sa 30 poena presudio Kokoškovu i njegovoj ekipi. Sansi ruše crne rekorde, 15. poraz u nizu, izjednačen crni rekord franšize, u proseku u tom periodu gubili su meč sa više od 16 razlike. Vratimo se Vilijamsu, još jedan podatak za istoriju, niko nije imao 30 poena i 10 asistencija za 22 minuta koliko je igrao. Za Feniks ostaje nada da će izvući pouke iz poraza ove sezone, imaju najgori rekord (11 pobeda) na Zapadu i drugi najgori u ligi, iza njih su samo Niksi sa pobedom manje.

Niksi su naravno izgubili od Filadefije, Džimi Batler je ubacio 13 poena, imao 8 asistencija i 7 skokova, Embid uz 26 poena, uhvatio 14 lopti, lagana pobeda favorita protiv tima koji želi jedino da prvi bira na draftu. Doduše, domaćin se spustio na jednocifrenu razliku u poslednjoj četvrtini, ali nije bilo nade, ni volje u preokret. Bobi Marjanović je dobio oko 14 minuta, on to uvek iskoristi, 10 poena, 8 skokova, 3 asistencija i blokada, može se reći da mu je itekako prijao transfer u "grad bratske ljubavi". Jasno, pozdrav sa DeAndre Džordanom nije izostajao, a saigrači su ga jedva odvojili od zagrljaja sa prijateljem iz Klipsa.

Šampion je pao u Portlandu, kako uvek kažemo, nije lako u "Moda Centru" nikome, pa ni Voriorsima. Lilard je brojao do 29, na drugoj strani Durant 32 poena, koliko i Kari, gosti su odmarali Kazinsa. Bilo je vatreno Kolins i Klej Tompson su se zakačili, posle toga je Grin zaradio namernu ličnu grešku, pa je Stiv Ker bacio tablu, vrištao na sudije i zaradio isključenje.

Bitna pobeda za Majami u Dalasu, Džastis Vinslou je imao po 11 skokova i poena, uz 6 asistencija, na drugoj strani Dončiću je za asistenciju izmakao tripl-dabl, 18 poena, 12 skokova, 9 asistencija.

Publika u Teksasu se oprostila od Dvejna Vejda, slomio im je srca 2006. kada je Majami dobio bitku za prsten, mada su se osvetili pet godina kasnije.

Harden je ispunio normu, 42 poena na severu, ali Minesota je dobila utakmicu, Džef Tig igra odlično posle oporavka od povrede, 27 poena, 12 skokova pleja "Vukova", Tauns je dodao 25, Šarić 15, odlično menja Viginsa. Roketsi su pogodili 19 trojki, ali iz čak 53 pokušaja.


Oto Porter Džunior je odigrao najbolju partiju od dolaska iz Vašingtona, ubacio je 37 poena Memfisu u 14. pobedi Čikaga u sezoni, dok je meč u Torontu obeležio Paskal Siakam sa rekordom karijere 44 poena, imao je i 10 skokova. Kamerunac je bio nezaustavljiv, nadoknadio je odsustvo Leonarda, a videli smo i prvi put u dresu Kanađana, Džeremija Lina koga je Atlanta otpustila. Pozdravljen je ovacijama kada je ušao krajem prve četvrtine, završio sa 8 poena, po pet skokova i asistencija. Inače, Toronto je bio na -12 u trećoj četvrtini, ali je usledila serija od 15:0 domaćina. Kod Vizardsa Bil 28 poena, Grin 23, Džabari Parker 22, izgubili su peti put u poslednjih sedam mečeva.

Al Horford je sa 7 poena i 14 skokova predvodio Boston protiv Detroita, na drugoj strani Grifin 32, Dramond 21 poen i 17 skokova, ali nisu mogli protiv kvalitetnijeg rivala. Seltiksi su odmarali Kajrija, okrenuli u drugom poluvremenu protiv Pistonsa koji su u dobroj seriji, ali su u nastavku mnogo promašivali i na kraju doživeli ubedljiv poraz.

Milvoki je ostao lider, ubrzali su u finišu, u poslednjoj četvrtini spustili Indijanu na 18 poena, i to je odlučilo. Adetokumbo je ubacio 33 poena, imao 19 skokova, 11 asistencija, kada igra ovako "Grčka Zver" je nezaustavljiva, uostalom kao i najbolji tim lige. Janis je učestvovao u prvih devet koševa tima, bilo pogotkom, bilo asistencijom, kada god je bilo potrebno i u poslednjoj četvrtini, postizao je ključne poene.

"Čudovište", kratko je prokomentarisao kouč Indijane MekMilan, njegov tim je predvodio Bogdanović sa 20 poena, pomogli su rivalu greškama, iz kontre su Baksi dobili lakih 23 poena, pa iako su šutirali loše trojke, nose pobedu, 21. na strani ove sezone, prošle cele godine su napravili jednu manje.

Tri produžetka u Klivlendu, Netsi su odneli pobedu koja ima više znači, Kavsi ionako gledaju ka lutriji. Džordan Klarkson je ubacio 42 poena za "Konanjike", na drugoj strani D'Anđelo Rasel 36, uz 8 asistencija i 7 skokova. On je dao 14 poena u poslednjem produžetku pa pobeda putuje u Bruklin. Klivlend je bio na pragu pobede, ali je DeMar Kerol pogodio očajnički šut za novi produžetak i to je posle slomilo domaće.

Podsetimo u centralnom meču dana herojska partija Nikole Jokića je presudila Sakramentu.



Rezultati:

Portland - Golden Stejt 129:107
LA Klipers - Feniks 134:107
Denver - Sakramento 120:118
Dalas - Majami 101:112
Minesota - Hjuston 121:111
Čikago - Memfis 122:110
Toronto - Vašington 129:120
Njujork - Filadelfija 111:126
Boston - Detroit 118:110
Indijana - Milvoki 97:106
Klivlend - Bruklin 139:148 pr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke