"Grčka zver" razrešila dramu, Vestbruk loptom po sudiji!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 05.01.2017.
09:15
Izvor: Sportske.net

Hram košarke se poklonio Grku u poslednjoj sekundi. Bizarna kazna za Vestbruka, Lebron jedva hodao, Čikago srušio šampiona. Portland se nije obrukao protiv Voriorsa, kao pre par nedelja...

AP Photo/Kathy Willens
AP Photo/Kathy Willens

Povezane vesti

I bez Lilarda, Portland se dobro držao protiv Voriorsa. Kari je ubacio 35 poena, uz pet trojki, a zadivio ga je Durant kome je 16 šuteva bilo potrebno za 30 poena. Za razliku od pre par nedelja kada su bili zaleđeni na -45, igrači Portlanda su uspeli da sačuvaju ponos. MekKolum sa 35 poena jasno najbolji u redovima gostiju, ali budimo iskreni, pobednik se znao i pre početka.

Za Portland bi sve moglo da bude lakše u narednom meču kod kuće, večeras protiv Lejkersa, kada se očekuje povratak Lilarda.

Klipersi su srušili "Grizlije", na očevo poverenje, Ostin Rivers je odgovorio sa 28 poena, imao je i 7 asistencija. Sin Doka Riversa je predvodio tim bez Pola i Grifina, bio inicijator preokreta kada su domaći stigli dvocifrenu prednost rivala u nastavku. Memfis je ubacio dva koša iz igre u poslednja četiri minuta, to ih je koštalo novog poraza na Pacifiku.

Iznenađenje večeri je pobeda Bulsa u Ohaju. Iznenadili su šampiona uz 20 poena Džimija Batlera, Vejd je protiv svog najboljeg prijatelja Lebrona dao 10. Odličan Nikola Mirotić sa 17 koševa, i u ovom meču videlo se koliko je Čikago nepredvidiv.

Posao im je bio olakšan, Lebron usamljen, bez Lova i Irvinga, i sam je bio bolestan završio je sa 31 poenom, 8 skokova i 7 asistencija. Dvadesetak minuta pre početka bilo je neizvesno da će igrati, ali kako kaže, ako može da stoji, može i da igra. Irvingova povreda tetive je teža nego što se mislilo, Lov se oporavlja od posledica trovanja hranom.

Majami je odneo pobedu iz Sakramenta, iako oslabljeni gosti sa Floride su slavili u Kaliforniji. Kazins je dao 13 poena, propisno se ispromašivao, kod Majamija Dragić koji vuče povredu leđa 19 poena, 7 asistencija. Tajler Džonson je ubacio 23 za goste koji su uspeli u haotičnom meču sa izgube +19, ali ipakj su na kraju slavili protiv stare mušterije. Oni su dobili 16 od poslednjih 17 mečeva protiv Kingsa.

Milvoki je odneo pobedu iz Njujorka, slavili su u MSG, Antetokumpo je ubacio 27 poena, imao 13 skokova, 4 asistencije i 3 blokade. Bilo je napeto, Grk je pogodio sa sirenom za pobedu "Jelena". Driblao je sedam sekundi, izbacio Lensa Tomasa i pogodio u trenutku kada je isticalo vreme. Pre toga je ukrao loptu Deriku Rouzu, odnosno naterao ga da napravi grešno. Niksima nisu pomogla ni 30 poena, 11 skokova, 7 asistencija Mela Entonija, izgubili su šest u nizu.



Šarlot je savladao Oklahomu, Vestbruk ostao bez tripl-dabla. Ubacio je 33 poena, imao 15 skokova, a nedostajale su mu dve asistencije. Njegov tim je odigrao lošu odbranu, Batum je ubacio 28 poena, dva puta uspeo da navuče rivala da napravi prekršaj dkada je šutirao trojku, kaže da je to umetnost, proučavao je Duranta i ranije Redžija Milera. Francuz je ubacio 13 od 15 bacanja, Hornetsi 40 od 49, pa su prekinuli seriju od dva poraza.

Vestbruk je na bizaran način dobio tehničku, kada je sviran tajm-aut, bacio je loptu preko glave prema sudiji koji nije gledao, pa ga je lopta pogodila u glavu. Ras je u neverici gledao kako mu dosuđuju tehničku. Nije imao svoje veče, pogodio je 10 od 31 šuta, dobar posao na njemu u odbrani je uradio Majkl Kid Džilkrajst.



Atlanta je zaigrala kako može i dobila na Floridi Orlando. Denis Šreder odličan sa 18 poena, 7 asistencija i 6 skokova. Houksi su se osvetili za razočaravajući poraz kod kuće od ovog rivala, tada im je Ibaka ubacio 29 poena, sada su ga zaustavili na 9. Orlando se vratio u poslednjoj četvrtini, ali su Houksi pojačali ritam i zabeležili pobedu.

Vučević je ubacio 10 poena, imao po 6 skokova i asistencija, ali i pet grešaka. Hezonja je dao jednu trojku, Rudež se nije upisao.

Rezultati:

Sakramento - Majami 102:107
LA Klipers - Memfis 115:106
Golden Stejt - Portland 125:117
Klivlend - Čikago 96:104
Njujork - Milvoki 104:105
Šarlot - Oklahoma 123:112
Orlando - Atlanta 93:111

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Danijella
Thursday, 05.01.2017
14:07

Kad covek ima dobar osecaj u zglobu...

avatar
Forza Napoli
Thursday, 05.01.2017
10:51

Hahahhaha ovaj rasel nema ni srece,uzele ga sudije na zub sad mu za sve i svasta daju tehnicku.a nije bilo namere,uvek tako bacaju sudijama loptu,sad sto on ne gleda to je druga stvar