Grci traže novog selektora, ugledaju se na Amerikance?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 24.10.2019.
16:27
Izvor: Sportske.net

Želja je i jedan strani stručnjak, koji je ostavio dubok trag u njihovoj zemlji za jako kratak vremenski rok.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Grčka je doživela neuspeh na Mundobasketu u Kini, ispali su u drugoj rundi takmičenja.

Zbog toga, KS razmatra promenu na klupi, ali će to po svemu sudeći uraditi po sistemu koji je ustaljen u selekciji SAD.

Amerikanci praktično imaju dva selektora, Greg Popovič vodi selekciju na velikim turnirima, dok je Džef Van Gandi selektor tokom kvalifikacionih mečeva.

Nešto slično bi da urade i Grci, koji su spremni da ostave Tanazisa Skortopulosa na klupi tokom kvalifikacija za Eurobasket, koje počinju u februaru.

Ipak, žele drugog stručnjaka na klupi tokom kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, koji su spremni i da organizuju u svojoj zemlji, a u slučaju da se kvalifikuju i za same OI.

Jedan od kandidata je i Rik Pitino, iskusni američki stručnjak, član Kuće slavnih, koji je minule sezone predvodio Panatinaikos.

Ostavio je snažan utisak iskusni Pitino u Atini, pa se Grci nadaju da bi mogao da preuzme i selektorsku poziciju, ali, kao što smo napisali, samo za velike turnire, uključujući i kvalifikacioni turnir za OI.

Želje KS su i grčki stručnjaci poput Dimitrisa Itudisa (CSKA), Janisa Sferopulosa (Makabi), kao i Jorgosa Barcokasa, koji je trenutno bez angažmana, dok se smatra da nije realno da reprezentaciju preuzme aktuelni trener Panatinaikosa Pedulakis.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke