Grci dobili dobre vesti pred Mundobasket

Autor: Nikola Miloradović
sreda 21.08.2019.
18:46
Izvor: Sportske.net

Jedan od najvažnijih igrača ipak spreman?

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Grčka je nakon poraza od Srbije u Akropolis kupu pala na peto mesto među favoritima za osvajanje zlata u Kini, razlog za pad su pored poraza i povrede.

Atinaiu će i definitivno propustiti planetarnu smotru, na spisak je vraćen Mancaris, a postojala je realna bojazan da zbog povrede put najmnogoljudnije zemlje sveta ne krene i Kostas Slukas.

Sjajni plej Fenerbahčea je povredio list na početku turnira u Atini, tokom duela sa selekcijom Italije, ali danas su stigle dobre vesti.

Selektor "Helena" Skortopulos veruje da će Slukas biti sa selekcijom u Kini, nakon poslednjih rezultata sa magnetne rezonance.

"Vesti su ohrabrujuće, rezultati magnetne rezonance su vrlo dobri. Držimo se plana i 26. avgusta imaćemo jasniju sliku. Ako su stvari takve kakvima ih doktori predstavljaju, nemam razloga da sumnjamo da će Kostas biti sa nama.

Ako je neophodno da žrtvujemo jednu utakmicu da on ne igra, to ćemo i da uradimo. Doktori će nam reći, Kostasovo zdravlje naravno je prioritet. Želimo da obavimo svoj posao na najbolji mogući način
", izjavio je selektor Grčke.

Svetsko prvenstvo u košarci počinje 31. avgusta, a Grčka je smeštena u grupu F, sa Novim Zelandom, Brazilom i Crnom Gorom.

Na spisku "Helena" je trenutno 12 igrača, očekuje se da im se i Slukas pridruži u Kini, pa će se na izdavanje konačnog spiska najverovatnije čekati poslednjih trenutak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke