Grbinih ''HILJADU ZAŠTO'' Aleksandru Džikiću!

Autor: Darko Mitrović
subota 25.02.2017.
11:31
Izvor: Sportske.net, SOS Kanal

Legendarni košarkaš Partizana ''otvorio dušu'' posle eliminacije crno-belih iz FIBA Lige šampiona, poručujući da ne razume brojne poteze aktuelnog stratega Partizana ove sezone.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Brojna pitanja pokrenuo je Goran Grbović gostujući u najnovijoj emisiji na SOS kanalu, kod Vladana Tegeltije.

U osvrtu na eliminaciju crno-belih u šesnaestini finala FIBA Lige šampiona, popularni Grba se javno obratio treneru Partizana Aleksandru Džikiću, u vezi sa selekcijom igrača u aktuelnom sastavu crno-belih.

''Zašto Vrabac, a ne neko drugi? Zašto se Andrić koristi... ne mogu da pričam o tome... Zašto Ratkovica? Zašto ne Stevanović, recimo, koji sad igra u Dinamiku? Zašto Vrabac, zašto ne Aleksandar Lazić koji isto igra u Dinamiku?

Ima tu još hiljadu stvari... Zašto se ovakva košarka igra? Šta je hteo sa ovakvim timom - Majstorović, Birčević, Novica, četiri četvorke i tako dalje. Da ubrza? Nije ubrzao. Da dobije neku kompaktnost u napadu - nije je dobio.

Da priključi Uroša Lukovića, koji tu daje maksimum, on to što radi radi fenomenalno, ali šta kad njega staviš, Birčevića i pomešaš sa ostalim igračima. Da li si ubrzao igru sa Ratkovicom?

Da li hoćeš da budeš kao Radonjić, da imaš Hečera koji je brz igrač, ali onda nema Uroša, onda igraš sa dve četvorke. Ako ubaciš Ratkovicu, on će da igra pik'n'rol, pik'n'pop sa Birčevićem, ali si isključio sve ostalo, onda samo to pripremaš kao mehanizam. To je jako slično Zvezdi, s tim što Zvezda igra potpuno drugačiju odbranu.

Šta je hteo u odbrani da postigne sa ovim? Šta je hteo sa ovakvom selekcijom? A imao je ove godine vremena...''
, objašnjava Grbović.

On je zatim naglasio da je ova pitanja postavio jer se treneri uglavnom ''ljute'' kada ih novinari pitaju nešto slično.

''Nije kritika uopšte, ali mislim da ja kao bivši igrač mogu da postavim to pitanje. Ta pitanja novinari ne mogu da postave, jer se treneri bune, onda kažu kao ''šta si ti, kao, ti si novinar, kako možeš da postaviš takvo pitanje''.

Pa, evo ja koji sam 'igrao nešto malo', onda mogu da pitam šta je cilj. Ja znam šta je cilj Radonjića koji igra sa četiri krilna igrača, četiri plus, sa Dobrićem koji je neki kombo. A mi? Koja je pozicija Vrapca? Da li je na poziciji tri, četiri?

Sad dolazi ABA liga gde se igra za pare, gde treba da skineš Zvezdu, da igraš u Evroligi...'',
podseća Grbović koji je takođe primetio i da je Partizan pomenute igrače iz Dinamika letos mogao da dobije ''džabe'', a sada će morati da ih plati, ukoliko želi da ih angažuje.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Sunday, 26.02.2017
12:52

Ja bih ,iako izuzetno cenim ono što je Grba dao Partizanu pitao samo nekoliko pitanja.Kad sve to tako znaš zašto nisi uzeo mladje kategotije Partizana do sada i izbacio tri četiri igrača za prvi tim?Zašto nisi stao uz Partizan sve ove godine osim sedenja u prvom redu na utakmicama EL?Imaš i ti sigurno neke kontakte pa cenim da si mogao da dovedeš nekog sponzora ili nekog igrača na svoje ime,obraz,minuli rad...Najlakše je sedeti ispred tv -a i kritikovati a ništa ne ponuditi.O ovome sam već pisao-nema kolona ,Partizan je jedan .Ne rade ovi najbolje,ne rade onako kako bi svi mi hteli ali takav je raspored snaga trenutno.Neko je odlučio da budemo ikebana ali proći će i ovo, mora proći .Mislite da Džile nije sposoban da izabere?Mislite da kad bi imali u džepu 6-7 miliona da bi opet izabrao Vrapca,Pota,Kenana...Ljudi su tu jer niko drugi nije smeo a bilo je i onih koji su u prvi mah smeli pa otišli po direktivi UDBE na drugu stranu.Ko prati Tegijevu emisiju zna naravno.Ovo je Partizan mogućeg a ne Partizan željenog.Neko može da ima četrdeset igrača pod ugovorom,pet-šest stranaca ove,desetak prošle sezone a neko čeka oporavak Gordona i Robinsona...Mislim da je kritika dobronamerna ali sa mnogo strasti jer da se ne lažemo-da je neko ponudio prošle godine u momentu kad je Boža smenjen FIBA ligu šampiona ,drugo mesto (jedna pobeda je pitanje) u ABA ove godine i finale kupa(malo je falilo i kup prošle godine) ovako nedominantne pobede FMP-a i pored tolikih ulaganja da li bi prihvatili?Ovo je period koji mora da prodje i ne smemo da budemo razmaženi posle decenija dominacije.I ovo će se jednom zvati lani.VOLIM GA KO OKA DVA....

avatar
denikv
Sunday, 26.02.2017
12:00

grbovicu sedi ti na klupu pa vodi ekipu. usput neka ti i tegeltija bude pomocnik.

avatar
Milosh Mitrovic
Saturday, 25.02.2017
23:18

Vidi se da ovde niko ama niko pa mogu i pare da stavim ne prati redovno zonu press i ne kapira shmek doticnog gospodina najlakse je ispljuvati nekoga ko samo zeli da postavi pitanjs jel moguce da se vracamo na staro prvo napadaj a posle cu da razmislim grba je car i iskren je do srzi...i mnogooo se izvinjavam sto ga branim da malo vise pratite zonu press ver. Bi bolje i grbu razumeli...igra nije dobra i nemoj da se lazemo ovde ovo su prosto trzaji i po meni cista magija sta je dzile uspeo...mora se ceniti finale kupa i za to se skida kapa al tim je def. Vise skrpljen nego sastavljen al aj pusticemo vreme da nam kaze...mada ako se raspe ceo tim na leto onda po meni ama nista nije uspelo.grbo ostani iskren do koske zato te nas par makar cenimo do koske plus da dodam da ste pratili sta covek prica u emisiji shavitili bi ste da kosarku drzi u malom prstu i da je odliiican poznavalac...daleko je od vaseg opisa sedi u fotelji i kritikuje po meni bi po partizan bilo bolje da nekada i poslusa bilo kritike bilo savete...kako god

avatar
Čeki
Sunday, 26.02.2017
01:24

Meni je Grba super iako sam Zvezdas iskreno i realan i ok pre svrha.

avatar
Bafana
Sunday, 26.02.2017
16:00

Pa Grba je bio u klubu i sta je uradio konkretno ?

avatar
nekros77
Saturday, 25.02.2017
18:47

Sta lupa ovaj?! Partizan igra vrlo dobro!

avatar
paok
Sunday, 26.02.2017
13:53

Igra vrlo dobro, jesi li siguran u to.

avatar
paok
Sunday, 26.02.2017
22:37

Pa jel bilo neophodno dovoditi igrace koji su u godinama, polu istroseni. Ne napadam ja Dzileta, sta vise radi odlican posao sa ovom ekipom ali trebali su malo mladji da dodju. Koja nam je korist od Gordona, Robinsona i Ratkovice. Sva trojica imaju preko 30 godina.

avatar
nekros77
Sunday, 26.02.2017
19:03

Da. Sa obzirom na sastav, povrede, odsustava i druge nedace, skoro odlicno!

avatar
Stef Curry
Saturday, 25.02.2017
16:23

Zato sto ta ekipa ima velika sanse da bude 2.na tabeli u aba ligi,sto je svakako iznad ocekivanja u odnosu na pocetak sezone,zato sto smo dobijali jake protivnike u ligi šampiona kao na primer Besiktas....zato sto su dobili Crvenu Zvezdu u momentu kad su harali evropom...zato sto taj andric igra sa 39 temperaturom i daje sve od sebe....i zato sto generalno cela sezona izgleda lepse u odnosu na ocekivanje na pocetku sezone,manje vise ta eliminacija od paoka....tako da batice nemoj ti da postavljas Dzikicu hiljadu pitanja,nego sedi odmori i ne forsiraj se

avatar
X
Saturday, 25.02.2017
16:16

Zasto ovakvi strucnjaci nisu treneri? Zasto sedi u fotelji i gleda kako neko, kako on kaze, unistava njegov Partizan? Zasto se ne prihvati trenerskog posla i napravi nesto od Partizana? Lako je sedeti i gledati sta se desava ali ko njemu garantuje da bi ti igraci iz Dinamika igrali u Partizanu bolje od Vrabca i Ratkovice? Pa i Dejan Musli je u Partizanu igrao kao da nikad na kos nije sutnuo a u Megi preko 20 poena svaki mec. Kada ce strucnjak poput Grbivica shvatiti da nije isto igrati u Dinamiku i Partizanu.?

avatar
Padinjak21
Sunday, 26.02.2017
06:34

On prica zasto da razigravas stranog igraca kada imas igraca slicnih kvaliteta kao vrabac a nas je. To njemu nije jasno i zato se buni.

avatar
Bafana
Saturday, 25.02.2017
16:11

Jel moze meni ikako da se objavi komentar ako nije problem. Hvala

avatar
Bafana
Saturday, 25.02.2017
15:15

Treba podrzati tim takav kakav je a ne non stop kritikovati

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 25.02.2017
13:46

Sa tri cetvorke, ne sa cetiri, ispravio se odmah posle.

avatar
Bafana
Saturday, 25.02.2017
13:33

I taj Lazić nije uopšte bolji igrač id Vrapca sto se videlo na kupu radivoja koraca

avatar
Padinjak21
Saturday, 25.02.2017
18:12

Pa ti stvarno nisi realan!!! zalosno je da imas takvo misljenje uopste

avatar
Bafana
Sunday, 26.02.2017
04:25

Izvini stručnjak

avatar
Bafana
Saturday, 25.02.2017
13:32

Preteruje i Grba .. najlakše iz fotelje pitati zašto ovo zašto ono... mnogima se ne svidja ovaj sastav pa ga opet podržavaju a Grba samo čeka da kritikuje

avatar
Algebra
Saturday, 25.02.2017
12:38

Grba u centar.