Grba zna ko će biti kriv ako Srbija ne osvoji medalju, oštar i prema ''Pekmenu''!

Autor: Darko Mitrović
petak 12.08.2016.
11:17
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Legenda Partizana Goran Grbović, kao i uvek, otvoreno govorio o košarkaškim aktuelnostima. Prvenstveno o reprezentaciji Srbije i dešavanjima u njegovom nekadašnjem klubu.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Posle startne, ubedljive pobede nad Venecuelom, košarkaška reprezentacija Srbije je zaređala sa porazima u Riju. Na redu je duel sa Amerikancima i još jedan poraz na vidiku, posle čega kikseva više ne sme biti, ako se želi zapaženiji rezultat na Olimpijskim igrama.

Goran Grbović u intervjuu ''Blicu'' smatra da bi uspeh bila jedino olimpijska medalja, a ako je ''Orlovi'' ne osvoje, on već sada zna ko će biti najodgovorniji.

''Imamo dobru reprezentaciju i veliki neuspeh će biti ako ne uzmemo medalju, i to bi išlo na dušu selektora i stručnog štaba. Oni su birali igrače. Cilj je bio otići u Rio i polufinale, a uspeh je samo medalja'', smatra Grbović.

On je kritikovao selektora Đorđevića zbog odluke da ne odustane od svojih oprincipa i ne povede Bobana Marjanovića na Olimpijske igre.

''Smatram da nam je Marjanović bio neophodan, sad se vidi koliko nam fali. Ima mnogo pukotina, nisu najbolji u Riju, jer s njim ne bismo gubili od Australije i Francuske'', objašnjava Grbović.

Dotakao se i najnovijih aktuelnosti u Partizanu, koji dovodi igrače, ali kome i dalje preti suspenzija od strane KSS, a na osnovu naloga iz FIBA, ukoliko crno-beli ostanu pri odluci da igraju Evrokup.

''Paušalna odluka da će igrati Evrokup je smejurija, to nije smelo da se izgovori. Samo su navukli gnev FIBA na KSS koji mora da opomene Partizan.

Dovode igrače, ali ne može da ih registruje, ima ih samo četiri od prošle godine i tu će morati da pravi kompromis''
, istakao je Grbović i kritikovao predsednika crno-belih Nikolu Pekovića koji i dalje ''vodi klub preko skajpa'', poručujući mu da Partizan ima ''dva miliona navijača'' i da ovaj klub nije njegova ''igračka'' .

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 13.08.2016
21:15

Naravno, kada kazem obe (dve) pozicije, mislim na dvojku i trojku.

avatar
Povratak kralja XLI
Saturday, 13.08.2016
18:28

Besmisleno je kritikovati za eventualno neuspeh. Neka se OI završe pa ćemo tada proceniti učinak. Treba dati podršku i Đorđeviću i igračima bez obzira što većina smatra da to nisu najbolji naši igrači. Većina kritikuje Đorđevića što nije poveo Marjanovića, a prenebegava činjenicu kako se Marjanović ponašao dok se naša reprezentacija borila da se plasira na OI, ako već kritikujete Đorđevića što ga nije poveo morate prvo da iskritikujete Marjanovića jer je on prouzrokovao njegov izostanak sa OI. Bjelica takođe nedostaje zbog povrede i to su po meni dve stvari na koje Đorđević nije mogao da utiče poštujući principe i tim. Ali Đorđević je mogao bolje na poziciji 4 gde je Veličković daleko bolji od Birčevića, a bolji i od Mačvana, Lučić je bolji od Kalinića, a pogotovo od Simonovića i Milosavljević umesto Jovića. Sa njima trojicom ekipa bi dobila potpuno drugačiji oblik u defanzivi, a ništa slabiji štaviše bili bismo bolji i u napadu.

avatar
Saturday, 13.08.2016
20:39

Koliko sam ja samo to puta pisao, taj sastav je i trebao da ide, ali dajmo im podrsku sad. Teodosic, Markovic, Nedovic, Bogdanovic, Milosavljevic, Kalinic, Lucic, Bjelica, Macvan (tvoj predlog je Velickovic, ima rezona i za to, ali ja ga vise nisam uzimao u obzir nakon onoga sto je uradio Saletu, ali kako su takvi primeri sve cesci, treba oprostiti svima koji su se mozda na neki nacin ogresili o selektora i reprezentaciju i da krenemo od nule), Jokic, Raduljica, Marjanovic. Isto tako, i Micov opet treba da dobije sansu jer je njegov greh bio i najmanji. Zagorac takodje mozda umesto Jovica ili Simonovica jer moze da pokrije obe pozicije, ali mnogo vise pre drugog.

avatar
Sunday, 14.08.2016
08:26

Da menjamo selektora onda:-D

avatar
Povratak kralja XLI
Sunday, 14.08.2016
00:11

To je to. I ne samo zbog odbrane, nego i zbog kontranapada, mi nemamo dovoljno lakih poena iz kontranapada, a i Milosavljević i Lučić i Veličković znaju nakon dobre odbrane da istrče u kontru i da poentiraju.

avatar
Дача85
Friday, 12.08.2016
21:04

Ako zbog necega cenim Grbu to je sto uvek kaze sta misli,jako jako korektan i gotivan lik.Mislim da je Sale jako pogresio pri selekciji igraca,mesta pre svega je moralo biti za Gagija Milosavljevica,u odlicnoj formi je igrao cele sezone za Albu,i mislim da bi bio mnogo korisniji od Nedovica,Bobi naravno i po meni trebalo je naci mesta i za Vladimira Lucica,takodje je imao odlicnu sezonu u Valensiji...

avatar
Saturday, 13.08.2016
02:22

Svaka ti cast na komentaru, jedino ne znam bas da li bih izbacio Nedovica, ali dobro, retki su ovakvi zvezdasi...

avatar
Monday, 15.08.2016
15:14

Znam da si realan, realan si cim razmisljas isto kao i ja:-D Hvala i tebi na ovome.

avatar
Дача85
Monday, 15.08.2016
02:15

Hvala druze,samo kazem realno kako jeste...

avatar
Mance34
Friday, 12.08.2016
19:59

Uopste nije trenutak da se u ovom momentu dok je takmicenje u jeku trazi krivac za eventualni ''neuspeh'' na olimpijadi. Tom izjavom Grbovic samo pravi negativnu atmosferu u javnosti, takva izjava nije bas dobronamerna i nije joj mesto u ovom trenutku. O takvim stvarima se prica posle takmicenja....

avatar
Partibrejker
Friday, 12.08.2016
18:54

Nije u opste sporno sto nije poveo Marijanovica,vec nam fali Bjelica i naravno Gagi Milosavljevic.To se videlo i u utakmici sa Australijom,kada nije imao ko da zaustavi njihovog pleja,a takodje i protiv De Koloa koji je razbio Teodosica.Najbolji srpski odbrambeni igrac nije na olimpijadi(uzgred odlican i u napadu).Samo ostrasceni navijaci zvezde mogu tvrditi da On u ovakvom timu Srbije nema mesta.

avatar
poljskikupanjac
Friday, 12.08.2016
16:40

grba je jedan od retkih iskrenih grobara idok je gostovao na sos kanalu kod onog jazavca uvek je realno pricao covek je i sam odbio poziv selektora sad se pravi pravican a ustvari je sujetan i tvrdoglav

avatar
Markо Đorđević
Friday, 12.08.2016
15:22

Od reci do reci, covek ubo u centar. Svaka cast. Ako ne uzmemo medalju, to ce biti samo zbog tvrdoglavosti Sase Djordjevica.

avatar
bojanb
Friday, 12.08.2016
15:12

Mnogo smo razmazeni,ostale selekcije su takodje favoriti za medalje,sta god nasi da urade nema mesta za ljutnju,Marjanovic nije znao da li mu se piski ili kaki....podrska Djordjevicu

avatar
Dragan Stjepanovic
Friday, 12.08.2016
13:33

Koliko je upravu toliko i grijesi. Pekovic je spasio Partizan kad nije imao ko. Grbovic to veoma dobro zna. ULEB, FIBA, KSS svi vrse neki pritisak na Partizan, tako da Pekovicu nije lako voditi klub, bilo to preko skajpa ili face to face sa svima, svejedno je. Grba to zna ali medjutim, ide neka druga prica....

avatar
nekros77
Friday, 12.08.2016
13:20

Onaj koji kritikuje treba biti osudjen na dozivotnu robiju!

avatar
rivarinho
Friday, 12.08.2016
12:38

ma jok, nek igra Raduljica, do ponedeljka pa onda svi svojim kucama :)

avatar
Nicklas Bendtner
Friday, 12.08.2016
17:01

Ja koliko sam do sad gledao Raduljica je odigrao i vise nego dobro i mislim da Bobi sigurno ne bi odigrao bolje jer na olimpijskim nema puno centara u odnosu na koje je Boban dominantan.

avatar
Semberac10
Friday, 12.08.2016
12:23

Svaka mu je na mjestu. Ocrnili su toliko Bobija u medijima da ga pola Srbije sad ne voli zbog toga što nije kao htio da trenira tj da igra a čovjek nije htio da rizikuje karijeru zbog par dana, i da selektor je najveći krivac što ga nije poveo i on ga je najviše po medijima pljuvao. Pokazuje Sale da veze nema kao trener, i da igra samo na kartu nacionalizma tj dobre atmosfere u ekipi, pa šta urade Teo, Bogdan i Raduljica..Štimac,Simonovic,Jović, Bircevic,Macvan, Kalinic izgledaju kao da su zalutali trenutno jer jadni ne znaju svrhu u ekipi, i šta kako da igraju. Ne mogu doći na red da sutnu na koš od ove trojice a i kad dodju to bude na silu, zadnje sekunde napada, pa onda sa takvim samopouzdanjem ispadne da nemaju pojma..

avatar
Nicklas Bendtner
Friday, 12.08.2016
16:59

Nemam ja nista protiv Bobija cak smatram da je dobar igrac i covjek, ali realno sale ga nije pljuvao po medijima znaci to je laz cista, ok je sto nije igrao covjek ga je zvao da igra on je rekao da ne smije da se boji povrede i to je uredu, i ovaj je normalno onda pozvao one koji se ne boje povrede i ne razumijem zasto se ima tu vise sta govoriti u vezi Bobana. Nema se tu sta prigovoriti Saletu jer niko od nas da je selektor ne bi postupio drugacije u odnosu na Saleta sigurno, pozvao je one momke koji su izborili ovaj nastup i realno imaju puno pravo da igraju. Sastav nije savrsen ali tesko da se moze bolji i sastaviti, steta sto nema Bjelice, nama ostaje da pozelimo srecu reprezentaciji da se plasira sto dalje.

avatar
Semberac10
Friday, 12.08.2016
19:48

Slažem se jer ko god šta da kaže manje više svako je u pravu. I trebao i nije trebao da ga vodi, al ako vidimo kakvih imamo u ekipi onda mogao je i on. I da Bjelica fali kao suvo zlato, u svakom segmentu igre. Svi ovi ekipni sportovi tek počinju za nas, ovi porazi i sve ostalo mislim da nece uticati na cilj, a to su neke od medalja, jer tek se zagrijavamo i ko god nas da dobije, biće mu gore nego nama..

avatar
Friday, 12.08.2016
11:36

Samo vi dajte podstrek Marjanovicima, neka svi vide da to moze da se radi! I otkud ti znas sta je najpametnije za Partizan, vidis da je ovo sve luda kuca!

avatar
Nicklas Bendtner
Friday, 12.08.2016
11:22

Grba je pukao kao sijalica, ne zna covjek sta prica.