Grba objasnio, evo zašto je Beograd favorit, znate li koliko će utakmica biti odigrano?!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.05.2020.
12:49
Izvor: Sportske.net, RTS

Bliži se dan odluke.

Pedja Milosavljevic/Starsport ©
Pedja Milosavljevic/Starsport ©

Povezane vesti

Evroliga bi za nešto više od nedelju dana trebalo da donese konačnu odluku o eventualnom nastavku sezone.

Ako se sezona bude nastavljena, sve utakmice do kraja bi se igrale u jednom gradu, koji bi organizovao i mečeve do kraja ligaškog dela, ali i završni turnir.

Beograd je izrazio spremnost da se prihvati tog izazova, na Evroligi je odluka da li će mu i dodeliti organizaciju.

"Ceo proces je veoma kompleksan jer morate dovesti 18 ekipa u jedan grad, u kojem bi se u tom takmičarskom delu, da bi se završila Evroliga, odigralo šest kola. To je 54 utakmice u veoma kratkom periodu. Posle toga se igraju Fajnal-ejt i Fajnal-for – ukupno 62 utakmice", izjavio je Grbović u Jutarnjem programa na RTS-u.

Predviđeno je da ligaški deo bude održan od 4. do 27. jula, posle toga sledi nokaut faza.

Međutim, Beograd nije jedini kandidat, u trku je ušla i Ljubljana.

"Što se tiče logističkog dela, Beograd je u prednosti u odnosu na sve ostale gradove jer smo mnogo ranije počeli da komuniciramo sa Evroligom, još od onog prvog dana kada je izbacila raspored kako bi se to hipotetički igralo u jednom gradu.

Ljubljanja se prijavila prošle nedelje i ona nam je konkurencija. Mi smo već duboko u toj tehničkoj logistici i prepisci sa Markom Abalom, čovekom koji je zadužen za događaje.
-
Baner ispravka

Jednostavno, neću da budem zlonameran, ali jedino što Ljubljana ima to što je 1970. Jugoslavija osvojila svetsku titulu u tom gradu i biće 50. godišnjica. Što se tiče košarke i organizacije, Beograd je grad koji je prvenstveno voljen od svih ekipa.

Govorim iz ličnih saznanja. Moji prijatelji su direktori nekih klubova ili arena i mi lobiramo za to, ali svi igrači, treneri i predsednici klubova vole da dođu u Beograd. To je naša prednost'', objasnio je Grbović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke