Gotovo - Kari se vratio na mesto uspeha!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 07.02.2018.
22:21
Izvor: Sportske.net

Proslavljeni košarkaški stručnjak Svetislav Pešić prihvatio je poziv iz Španije i pristao da do kraja sezone sa klupe predvodi klub sa kojim je svojevremeno osvojio titulu prvaka Evrope.

fcb-basketball.de
fcb-basketball.de

Povezane vesti

Udarna vest stiže nam večeras iz Španije!

"Mundo Deportivo" prenosi da su se Svetislav Kari Pešić (68) i Barselona dogovorili da proslavljeni stručnjak preuzme vođenje ekipe do kraja tekuće sezone.

Legendarni košarkaški trener bez angažmana je još od 2016. godine kada je klupu Bajerna prepustio Aleksandru Đorđeviću zbog zdravstvenih problema.

Od tog momenta Pešić je u više navrata povezivan sa mnogim evropskim klubovima, pa i sa Barselonom, a sada je izgleda konačno pristao da preuzme ekipu kluba sa kojim je osvojio titulu prvaka Evrope 2003. godine.

Pomenuti izvor navodi da će Pešić voditi Barsu do kraja sezone i da bi mogao da preuzme ekipu pre početka vikenda i utakmice sa Bilbao Basketom koja je zakazana za nedelju od 12 časova i 30 minuta.

Barselona je ove nedelje otpustila Sita Alonsa zbog loših rezultata. Katalonci su trinaesti na tabeli Evrolige sa skorom 7-14, dok u domaćem prvenstvu zauzimaju treće mesto ali sa pet pobeda manje u odnosu na Real Madrid.

Svetislav Pešić slovi za jednog od najvećih evropskih trenera svih vremena. Kao igrač ima titulu prvaka Jugoslavije i Evrope, ali je zato kao trener bio mnogo uspešniji.

Osvajao je titule u Jugoslaviji (1), Nemačkoj (5) i Španiji (2), a pošlo mu je za rukom da osvoji i tri evropska trofeja - Evroligu, FIBA Evrokup i Kup Koraća.

Sa reprezentacijom Nemačke i Jugoslavije osvajao je Evropska prvenstva, dok je "Plave" vodio do svetske titule u Indijanapolisu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
rosen.manutd
Thursday, 08.02.2018
00:29

Rekoh za proslu vest da bih voleo da ih preuzme on :) Znaa znanje bez dileme, videcemo. Sa srecom neka je majstore :)

avatar
Srki987
Wednesday, 07.02.2018
23:59

Legenda srpske i evropske košarke!

avatar
zdenkomen
Wednesday, 07.02.2018
23:27

Pravi trener u velikom klubu koji posrće. Igrači izgubili samopouzdanje i veru da mogu bolje. Nisu zaboravili da igraju košarku ali fali hemija. E tu dolazi do izražaja trener. Sa srećom Pešiću.

avatar
Wednesday, 07.02.2018
23:32

Da ih vrati kao Antic onomad fudbalere:-D

avatar
Wednesday, 07.02.2018
23:23

Ima i zlato iz Bormija.