Gotovo - Janković završio sa Zvezdom i otkrio sledeći korak!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 12.09.2018.
16:08
Izvor: Sportske.net

Dosadašnji član KK Crvena zvezda mt:s Stefan Janković oglasio se u sredu i obavestio javnost da je dobio spor i tako završio sa crveno-belima. Najavljeno pokretanje tužbe.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Saga oko Stefana Jankovića (25, 211 cm) i njegovog statusa u KK Crvena zvezda mt:s danas je dobila epilog.

Košarkaš se u pismu dostavljenom medijima obratio javnosti i otkrio da je odlukom Arbitražne komisije KSS okončao saradnju sa KK Crvena zvezda mt:s.

Stefan Janković je obrazložio svoju odluku i najavio da će zbog ponašanja njegovog dosadašnjeg kluba pokrenuti nekoliko tužbi i da će se njima baviti njegovi advokati.

"Poštovani predstavnici medija, poštovani navijači, ovim putem želim da vas obavestim da sam odlukom Arbitražne komisije Košarkaškog saveza Srbije od današnjeg dana postao slobodan igrač, čime je završen moj angažman u KK Crvena zvezda. Nakom ove odluke, obraćam se javnosti sa željom da izbegnem bilo kakve spekulacije u vezi sa mojom odlukom da iniciram raskid ugovora sa svojim dosadašnjim klubom. Kao sportista i profesionalac, svoje obaveze sam u dosadašnjem toku karijere uvek izvršavao savesno, poštujući pravilnike i propise u klubovima, kao i školama u kojima sam igrao košarku. Sa druge strane, tokom i nakon sezone 2017/18, KK Crvena zvezda je nekoliko puta prekršio odredbe ugovora, kao i naknadno postignute dogovore na koje sam pristajao u najboljoj nameri da se nastali problemi reše.

Nakon niza nekorektnosti koje su uključivale i pokušaj da se nezakonitim radnjama ospori i spreči moje pravo na odlazak iz kluba, osećam obavezu da to javno i kažem, ali i da se obratim sudu kako bih se zaštitio. Zbog svega što se desilo, doneo sam odluku da po nekoliko osnova pokrenem tužbu protiv KK Crvena zvezda, o čemu ću više moći da pričam tek nakon izricanja presude. Zbog toga, ovim putem molim javnost za razumevanje što na temu sudskih sporova ne mogu trenutno da dajem komentare.

Ovim problemima, u budućnosti će se baviti moji advokati, dok ću se ja u potpunosti posvetiti svom zanimanju i želji da nastavim da igram košarku. Od današnjeg dana, moji menadžeri i ja ćemo razmotriti interesovanje klubova i nadam se, uskoro doneti odluku o tome gde ću nastaviti svoju karijeru.

Svojim saigračima i trenerima iz prošle sezone, želim da se zahvalim na svemu i poželim im puno sreće i uspeha u budućnosti.

Još jednom, želim da naglasim kako sam odluku da iniciram raskid ugovora sa Crvenom zvezdom doneo iskljčivo iz profesionalnih razloga i iz lične želje za napretkom u karijeri.

Želeo bih da obavestim javnost da ovim obraćanjem želim da stavim tačku na temu mog odlaska iz Crvene zvezde i da naglasim kako ću o svom odnosu sa tim klubom u budućnosti moći da se oglasim tek nakon pravosnažnih presuda za tužbe koje sam podneo.

Moja želja je da radim ono što u životu najbolje znam, a to je da igram košarku. Stvari koje su se desile, ostavljam iza sebe i fokusiran sam na nastavak karijere
", navodi se u saopštenju Stefana Jankovića.

Podsećamo da je tokom leta Stefan Janković dospeo u žižu jer se spekulisalo da će preći u Partizan. Janković je evidentno bio nezadovoljan statusom koji ima u Zvezdi, a vreme će pokazati šta se sve dešavalo i da li ima istine u tome da ga Partizan želi u svojim redovima.

Janković je na Mali Kalemegdan stigao prošlog leta nakon sezone provedene u Siuks Fols Skajforsima koji igraju u razvojnoj NBA ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanja VidiiiiicNo1
Wednesday, 12.09.2018
18:31

Pocela masinerija kao nekad da krade igrace samo to znaju :)

avatar
nemam pojma
Wednesday, 12.09.2018
18:13

Loš i limitiran igrač kažete, a želite mu sve najgore u karijeri i ne želite da ga pustite? Nešto tu ne štima! Mesto da pevate od zadovoljstva što ste se takvog igrača rešili i njegovog poprilično velikog ugovora kod vas, koji ste mu prošle sezone dali samo da ne bi došao u Partizan, u paketu sa Jovanovićem i Radičevićem. A sećamo se i slučaja jadnog Rakićevića, Novaka, Brauna...

avatar
Grb partizana 1997?
Wednesday, 12.09.2018
22:06

Ej ali fasciniraju me te price kao "uzeli su igraca koji im nije potreban samo da ne dodje u partizan" (Zadnjih 5 godina partizan nije Zvezdi nikakva pretnja kad su titule u pitanju), "Oterali su Dula jer nisu mogli osvojiti titulu" (Radonja ga opeglao 3 puta u finalu sa slabijim rosterom), "Drzava je Zvezdin bankomat" ( kroz roster partizana u poslednje 3 godine proslo preko 50 igraca i nijedan nije tuzio- citaj svi isplaceni na vreme). Cudnovat je mozak jednog navijaca partizana...

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Thursday, 13.09.2018
08:53

Slabijim rosterom? Vilijams, Jovic, Rebic, Dzenkins, Blazic, Lazic, Dangubic, Kalinic, Mitrovic, Tejic, Cirbes i Marjanovic tebi slabiji roster?

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 12.09.2018
23:36

Za sendvic se izblamirao xaxaxaxa.

avatar
Wilt 100+
Wednesday, 12.09.2018
17:56

Rano je počeo da se rukovodi parama, teško da će bilo gde na Balkanu da dobija platu u dan , čak je i u Turskoj vrlo slična situacija gde su klubovi daleko bogatiji. Dečko ima potencijal, šansu je dobio i prošle a mislim da bi po zasluzi imao i ove pristojnu minutažu...Sad šta je njemu u glavi i ko ga savetuje to ćemo videti uskoro

avatar
Grb partizana 1997?
Wednesday, 12.09.2018
17:20

Igrac je potpisao ugovor na 3 godine. Cemu ugovor ako taj isti igrac moze ode iz kluba kako mu se cefne? Neka tuzi ali mrka kapa od toga.

avatar
Milos(CZV-CFC)
Wednesday, 12.09.2018
17:07

Sve najgore u nastavku 'karijere'

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Wednesday, 12.09.2018
16:46

Kulturan neki decko.

avatar
Doktor Trax
Wednesday, 12.09.2018
16:29

Dobijao je minutazu po zasluzi a nije da nije igrao.Nzm otkud taj hejt prema Zvezdi odjednom.Svakako srecno u nastavku karijere mada moje misljenje da je dobar ali jaki limitiran igrac

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Wednesday, 12.09.2018
16:27

Ivan Todorovic nekadašnji igrač ovog kluba je takođe dobio presudu u svoju korist za dugovanja još dok se ovaj klub zvao FMP. Još jedan dokaz da je FMP promenio ime u Crvena zvezda Beograd tj. DIVA tj. Telekom tj. mts kako se sada zove.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 12.09.2018
16:13

Gde vam je vest da Zvezda treba da isplati bivsem igracu FMP-a Ivanu Todorovicu 270 000e duga (180 000e glavnica i 90 000e zateznih kamata). Gde vam je vest da je Nebojsa Covic (Crveza Zvezda) tuzila KSB sudu, jer KSB nije postavio njihovog coveka na celo, vec uglednog kosarkaskog radnika Boska Adzica?

avatar
Nemanja VidiiiiicNo1
Wednesday, 12.09.2018
18:32

Dobro je sad smo provalili da koristis dva naloga pod razlicitim imenima,hvala :)

avatar
Partibrejker
Wednesday, 12.09.2018
22:09

Prati se instagram.