Gotovo - Janković završio sa Zvezdom i otkrio sledeći korak!

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 12. septembar 2018.

 • 16:08

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Dosadašnji član KK Crvena zvezda mt:s Stefan Janković oglasio se u sredu i obavestio javnost da je dobio spor i tako završio sa crveno-belima. Najavljeno pokretanje tužbe.

Gotovo - Janković završio sa Zvezdom i otkrio sledeći korak!
Foto: aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
Saga oko Stefana Jankovića (25, 211 cm) i njegovog statusa u KK Crvena zvezda mt:s danas je dobila epilog.

Košarkaš se u pismu dostavljenom medijima obratio javnosti i otkrio da je odlukom Arbitražne komisije KSS okončao saradnju sa KK Crvena zvezda mt:s.

Stefan Janković je obrazložio svoju odluku i najavio da će zbog ponašanja njegovog dosadašnjeg kluba pokrenuti nekoliko tužbi i da će se njima baviti njegovi advokati.

"Poštovani predstavnici medija, poštovani navijači, ovim putem želim da vas obavestim da sam odlukom Arbitražne komisije Košarkaškog saveza Srbije od današnjeg dana postao slobodan igrač, čime je završen moj angažman u KK Crvena zvezda. Nakom ove odluke, obraćam se javnosti sa željom da izbegnem bilo kakve spekulacije u vezi sa mojom odlukom da iniciram raskid ugovora sa svojim dosadašnjim klubom. Kao sportista i profesionalac, svoje obaveze sam u dosadašnjem toku karijere uvek izvršavao savesno, poštujući pravilnike i propise u klubovima, kao i školama u kojima sam igrao košarku. Sa druge strane, tokom i nakon sezone 2017/18, KK Crvena zvezda je nekoliko puta prekršio odredbe ugovora, kao i naknadno postignute dogovore na koje sam pristajao u najboljoj nameri da se nastali problemi reše.

Nakon niza nekorektnosti koje su uključivale i pokušaj da se nezakonitim radnjama ospori i spreči moje pravo na odlazak iz kluba, osećam obavezu da to javno i kažem, ali i da se obratim sudu kako bih se zaštitio. Zbog svega što se desilo, doneo sam odluku da po nekoliko osnova pokrenem tužbu protiv KK Crvena zvezda, o čemu ću više moći da pričam tek nakon izricanja presude. Zbog toga, ovim putem molim javnost za razumevanje što na temu sudskih sporova ne mogu trenutno da dajem komentare.

Ovim problemima, u budućnosti će se baviti moji advokati, dok ću se ja u potpunosti posvetiti svom zanimanju i želji da nastavim da igram košarku. Od današnjeg dana, moji menadžeri i ja ćemo razmotriti interesovanje klubova i nadam se, uskoro doneti odluku o tome gde ću nastaviti svoju karijeru.

Svojim saigračima i trenerima iz prošle sezone, želim da se zahvalim na svemu i poželim im puno sreće i uspeha u budućnosti.

Još jednom, želim da naglasim kako sam odluku da iniciram raskid ugovora sa Crvenom zvezdom doneo iskljčivo iz profesionalnih razloga i iz lične želje za napretkom u karijeri.

Želeo bih da obavestim javnost da ovim obraćanjem želim da stavim tačku na temu mog odlaska iz Crvene zvezde i da naglasim kako ću o svom odnosu sa tim klubom u budućnosti moći da se oglasim tek nakon pravosnažnih presuda za tužbe koje sam podneo.

Moja želja je da radim ono što u životu najbolje znam, a to je da igram košarku. Stvari koje su se desile, ostavljam iza sebe i fokusiran sam na nastavak karijere
", navodi se u saopštenju Stefana Jankovića.

Podsećamo da je tokom leta Stefan Janković dospeo u žižu jer se spekulisalo da će preći u Partizan. Janković je evidentno bio nezadovoljan statusom koji ima u Zvezdi, a vreme će pokazati šta se sve dešavalo i da li ima istine u tome da ga Partizan želi u svojim redovima.

Janković je na Mali Kalemegdan stigao prošlog leta nakon sezone provedene u Siuks Fols Skajforsima koji igraju u razvojnoj NBA ligi.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari